Educatie -Aanbod

:Aanbod

David plas

Discrimin'actie

Gedurende deze workshop ervaren de jongeren een situatie van discriminatie. Enkele leerlingen worden zonder het te weten gediscrimineerd op basis van een willekeurig criterium. De begeleider bekijkt de reactie van alle leerlingen in deze situatie.

20230127 GIPLA BELVUE DEBATBELUT 6

DebatBELut

De workshop DebatBELut duurt een dag en nodigt jongeren van het 4de tot en met het 7de jaar secundair onderwijs uit om in debat te gaan over de uitdagingen en belangrijke thema’s in België vandaag.

E Crooy Democr 126

Democracity

De workshop Democracity is een rollenspel: de deelnemers vormen in kleine groepjes een politieke partij en stellen een programma op.

Picture1

EDUbox Politiek

2024 is een nieuw verkiezingsjaar en nog nooit waren er zoveel 'first voters'. Heel belangrijk dus, om leerlingen van het secundair onderwijs tijdens hun politieke vormingsjaren met onze politiek te laten kennismaken, en dat kan via onze nieuwe EDUbox!

2021 10 27 Boost Palais de justice 131 1

Recht-vaardig

Dankzij Recht-vaardig maken de leerlingen een hele dag lang van kennis met de uitdagingen van justitie. ’s Ochtends wonen de leerlingen, na een korte inleiding over de werking van het gerecht, een rechtszitting bij in een correctionele rechtbank en...

Fabrique de la Democratie Democratiefabriek Gil Plaquet 1

De Democratiefabriek

Tijdens Democratiefabriek worden de leerlingen van het 3de tot en met het 7de jaar van het secundair onderwijs uitgedaagd om buiten de comfortzone van hun eigen ideeën te treden en hun mening in vraag te stellen over maatschappelijk relevante thema’s.

20190220 BOOST groep 8 parlement bruxellois 071 5198 HR

DEMOtour in Brussel

De DEMOtour is een zelfstandige activiteit waarmee de leerlingen Brussel, zijn monumenten en instellingen, op een andere manier kunnen ontdekken.

Tour20du20 BE Lvue

De Ronde van BELvue

De leerlingen verkennen in groepjes een thematische zaal van het museum en stellen het resultaat van hun bezoek voor aan de rest van de klas, zoals een gids dat zou doen. Daarna begint de “Ronde van BELvue”!

2021 10 27 Boost Palais de justice 129

Recht-vaardig 'Junior'

De leerlingen ontdekken de werking van justitie door middel van een rollenspel. Eerst wordt de workshop voorbereid in de klas. De leerlingen bekijken

Bekijk onze educatieve brochure

Educatieve dienst

Een workshop over politiek? Een doe-tentoonstelling over democratie? Een pedagogisch dossier over ons koloniaal verleden? Bekijk ons aanbod!

Verjaardag @museum

Een verjaardagsfeestje in het BELvue? Dat is spelen, leren en zich amuseren. Een onvergetelijke namiddag met een lekker vieruurtje als afsluiter.

Toegangelijkheid

Het BELvue is toegankelijk voor iedereen. Ontdek alles over onze rondleidingen op maat, onze kortingen, gratis toegang op woensdagnamiddag, …