Educatie -Educatie

:Over de educatieve dienst

David plas 40410

Geschiedenis en democratie beleven

Het BELvue wil iedereen, maar vooral jongeren, onderdompelen in het verleden, het heden en de toekomst van de Belgische samenleving. Wat is democratie? Hoe werkt de maatschappij? Waarom is met elkaar debatteren belangrijk? En hoe kan dat met respect voor andere meningen? Ons educatief team werkte een breed aanbod uit.

Durven denken

Justitie of democratie, financiële educatie of inclusiviteit… Rond deze en andere onderwerpen voorzien we educatieve en interactieve activiteiten en materialen voor scholen, families en alle mogelijke andere of bijzondere doelgroepen. De rode draad: doen nadenken. Ons aanbod voor onderwijs houdt altijd rekening met de eindtermen.

David plas 79094

Een ruime keuze

Voor onze educatieve en interactieve activiteiten verkennen we uiteenlopende werkvormen: workshops, doe-tentoonstelling, museumbezoek met of zonder gids. Ook online tools, talloze documenten, pedagogische dossiers, uitleenmaterialen behoren tot de mogelijkheden. Nood aan ondersteuning? Dan zijn er onze vormingen voor (toekomstige) leerkrachten.

Boeiende activiteiten voor alle leerlingen!

Vind de workshop of tool die het beste bij jouw klas past! Op verplaatsing, in de buurt, in je eigen leslokaal… gebruik de filters om in het aanbod datgene te vinden dat je als leerkracht ondersteunt in je lessen. Heb je vragen of is er iets niet duidelijk? Contacteer ons!

Onze partners

Zaalverhuur

Op zoek naar een stijlvolle locatie voor uw evenement? U kan in het BELvue terecht. Ontdek onze zalen en mogelijkheden.

Gratis bezoek

Toegankelijkheid is de kern van onze waarden. Om iedereen in staat te stellen onze permanente tentoonstelling te bezoeken, bieden wij elke eerste zondag van de maand en alle woensdagnamiddagen gratis toegang aan.

20190223 Belvue Museum Night Fever 159 2951 MR

Plan uw bezoek

In uw eentje of met een hele school? Minder mobiel? Te voet, met de metro of met de auto? We zetten alles voor u op een rijtje.
1 c Jasmine Van Hevel HR aangepast

Wist u dat?

Wilt u nog meer weten over de geschiedenis van België en Brussel? Ontdek ons voordelige combiticket voor BELvue en het Coudenbergpaleis!