Praktische info -Toegankelijkheid

:Toegankelijkheid

Inclusiviteit is een van de thema’s waar het bij het BELvue om draait. We willen dat iedereen zich bij ons welkom voelt.
Tourism For All BE Lvue museum JPR6545 visit brussels Jean Paul Remy

Het BELvue heeft verschillende toegankelijkheidsniveaus voor personen met beperkte mobiliteit. Er zijn hellende vlakken, liften, aangepaste bezoekparcours
en toiletten. U contacteert ons best even voor uw bezoek.

E Crooy BE Lvue 103

Blinde of slechtziende personen kunnen ons voelparcours volgen en zo de geschiedenis van België leren kennen. Voorwerpen om aan te raken, kaarten in reliëf en uitleg in braille, in combinatie met onze digitale audiogids, maken van een bezoek aan het BELvue een fijne ervaring.

Tourism For All BE Lvue museum JPR6493 visit brussels Jean Paul Remy

Ook voor dove of slechthorende personen is er een aanbod. De digitale audiogids voor volwassenen
biedt de mogelijkheid de teksten te lezen. Alle video’s zijn ondertiteld en doorheen het museum zijn er schermen en bordjes met uitleg te vinden. Jongere bezoekers (9 tot 12 jaar) kunnen via de erfgoedapp “Op weg met Zeno” dankzij filmpjes met Vlaamse gebarentaal het spelparcours volgen.

Autocollant BE Lvue

Access-i informeert mensen met speciale behoeften over de mate van toegankelijkheid van voor het publiek toegankelijke plaatsen. Een Access-i omvat 7 vakken die elk een categorie van personen met specifieke behoeften vertegenwoordigen.

Als de kleur van dat vak:

  • groen: is de omgeving volledig autonoom toegankelijk. De bezoeker kan zonder hulp gebruik maken van de aanwezige inrichting en diensten.
  • oranje: vraagt de toegankelijkheid hier en daar om een beetje hulp. De bezoeker kan gebruik maken van alle inrichtingen en diensten, met hier en daar, naargelang de situatie, de hulp van een ander persoon.
  • wit: dan is er een informatieblad beschikbaar. Om te weten indien hij van de aanwezige inrichtingen en diensten gebruik zal kunnen maken, wordt de gebruiker gevraagd om het informatieblad van de plaats of het evenement te raadplegen.

Raadpleeg de technische fiche van de BELvue.

SNCB logo square
Korting

NMBS Discovery Ticket

Bezoek het BELvue museum met de trein! Koop met de NMBS-code een Discovery Ticket op nmbs.be/discovery en reis H/T naar Brussel-Centraal met 50% korting.

Ticket kopen
Plan gebouw huisstijl VF

Door onze centrale ligging zijn we vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (bus, metro, tram, trein).

Wie met de wagen komt, parkeert best in een van de nabijgelegen ondergrondse parkings (Albertina, Troonplein, Hertogstraat).

Trein
Brussel-Centraal
Metro
Park, Troon, Naamsepoort, Centraal-Station
Tram
92, 93
Bus
27, 38, 71, 95
Parking
Stuiversstraat (Albertina), Troonplein, Hertogstraat

Educatieve dienst

Een workshop over politiek? Een doe-tentoonstelling over democratie? Een pedagogisch dossier over ons koloniaal verleden? Bekijk ons aanbod!

BELvue komt naar u toe

Zonder verplaatsing toch met ons materiaal aan de slag? Ontdek de koffer BELvue op wieltjes, onze virtuele rondleiding en ons educatief materiaal!

1 c Jasmine Van Hevel HR aangepast

Wist u dat?

Wilt u nog meer weten over de geschiedenis van België en Brussel? Ontdek ons voordelige combiticket voor BELvue en het Coudenbergpaleis!
20190223 Belvue Museum Night Fever 159 2951 MR

Plan uw bezoek

In uw eentje of met een hele school? Minder mobiel? Te voet, met de metro of met de auto? We zetten alles voor u op een rijtje.