Educatie -Aanbod - DebatBELut

:Aanbod

DebatBELut

20230127 GIPLA BELVUE DEBATBELUT 6

Min. 12, Max. 24

Gratis

1 dag

BELvue

4de - 7de middelbaar

DebatBELut nodigt jongeren van het 4de tot en met het 7de jaar algemeen, technisch en beroepssecundair onderwijs uit om tijdens een workshop, op een gestructureerde en actieve wijze in debat te gaan over maatschappelijke thema’s.

Tijdens een actief bezoek aan het BELvue museum maken de leerlingen eerst kennis met de geschiedenis van het jonge België in het BELvue museum. Aan de hand van verschillende personages leven ze zich in in de maatschappelijke uitdagingen de 19de en 20ste eeuw. Het dynamische museumbezoek maakt hen tot experten van thema’s als democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme en migratie.

In het tweede deel worden de jongeren uitgedaagd om na te denken over deze en andere maatschappelijke vragen en oefenen ze hun argumentatievaardigheden in het stellingenspel.

Praktische informatie

  • Reservatie verplicht
  • Als geen enkele datum voor u past of als u specifieke verzoeken heeft, aarzel dan niet om ons een email te sturen.
  • Als de workshop minder dan 5 weken voor de gereserveerde datum geannuleerd wordt, moeten wij €300 aanrekenen om kosten te dekken.
  • Lunch: er is geen ruimte voorzien in BELvue om te lunchen. Indien er plaats is, dan kan u gratis een zaal reserveren in het BIP – Brussel Info Plein (aan de overkant van het BELvue museum).

Pedagogische tools partners

Het BELvue benadrukt de leermiddelen die door partners worden aangeboden als aanvulling op zijn aanbod.

DemoKlap: goed samenleven in een superdiverse school

Wil je leerlingen ondersteunen, zodat ze elkaar beter leren begrijpen en vaardiger worden in constructief discussiëren? Wil je de superdiverse realiteit van je school koppelen aan werken rond burgerschap? Dan kan DemoKlap jullie helpen. Het online DemoKlap-materiaal, ontwikkeld door atlas-antwerpen.be is beschikbaar voor iedereen. Het is ontwikkeld voor leerkrachten, begeleiders en beleidsmedewerkers uit secundaire scholen, die zich verder willen professionaliseren rond goed samenleven in een superdiverse klas en school.