Educatie -Aanbod

:Aanbod

BE Lville

BELville

In deze workshop over klimaatburgerschap moeten de leerlingen van de 2de en 3de graad secundair onderwijs aan de hand van dilemma’s een toekomstbestendige stad proberen te bouwen.

Demotour europe

DEMOtour - de Europese instellingen

Leerlingen van de 2de en 3de graad middelbaar gaan op pad in de Europese wijk om de Europese instellingen te verkennen. Ze lossen opdrachten op over o.a. belangengroepen, het parlement of de commissie.

Demotour colonisation

DEMOtour - sporen van het koloniaal verleden

Leerlingen van de 2de en 3de graad middelbaar gaan op pad rond het Park van Brussel. Ze lossen opdrachten en volgen de sporen van de koloniale geschiedenis van België in de openbare ruimte.

E Crooy Democr 126

Democracity

Democracity is een rollenspel dat de leerlingen van de 3de graad lager t/m 3de graad middelbaar, alle finaliteiten, de kans biedt om kennis te maken met de werking van de democratie. Al discussiërend en argumenterend bouwen ze een stad.

2021 10 27 Boost Palais de justice 131 1

Recht-vaardig

Dankzij Recht-vaardig maken de leerlingen een hele dag lang van kennis met de uitdagingen van justitie. ’s Ochtends wonen de leerlingen, na een korte inleiding over de werking van het gerecht, een rechtszitting bij in een correctionele rechtbank en...

Fabrique de la Democratie Democratiefabriek Gil Plaquet 1

De Democratiefabriek

Deze interactieve tentoonstelling daagt leerlingen van de 2de en 3de graad secundair onderwijs, alle finaliteiten, uit om buiten de comfortzone van hun eigen ideeën te treden. Ze stellen hun mening in vraag over maatschappelijk relevante thema’s.

Democracity Minecraft

Democracity Minecraft

Deze hybride versie van Democracity wordt gespeeld in de klas. In de Minecraft-wereld geven de leerlingen in digitale partijbureaus vorm aan hun partij en bouwen ze in een virtuele vergaderzaal de stad van hun keuze.

Tour20du20 BE Lvue

De Ronde van BELvue

De leerlingen verkennen in groepjes een thematische zaal van het museum en stellen het resultaat van hun bezoek voor aan de rest van de klas, zoals een gids dat zou doen. Daarna begint de “Ronde van BELvue”!

David plas

Discrimin'actie

Gedurende deze workshop ervaren de jongeren een situatie van discriminatie. Enkele leerlingen worden zonder het te weten gediscrimineerd op basis van een willekeurig criterium. De begeleider bekijkt de reactie van alle leerlingen in deze situatie.

Educatieve dienst

Een workshop over politiek? Een doe-tentoonstelling over democratie? Een pedagogisch dossier over ons koloniaal verleden? Bekijk ons aanbod!

Verjaardag @museum

Een verjaardagsfeestje in het BELvue? Dat is spelen, leren en zich amuseren. Een onvergetelijke namiddag met een lekker vieruurtje als afsluiter.

Toegangelijkheid

Het BELvue is toegankelijk voor iedereen. Ontdek alles over onze rondleidingen op maat, onze kortingen, gratis toegang op woensdagnamiddag, …