Het museum -Het museum

:Het museum

20160724 BE Lvue zondag 042 HR

Dit is België

Iedereen weet wat typisch Belgisch is. Of toch niet? Bezoek het BELvue om op een eigentijdse en originele manier beter inzicht te krijgen in het België van vandaag. Ontdek de geschiedenis van België aan de hand van zeven thema’s in zeven zalen: democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, taal en Europa. Bekijk nieuwsfragmenten, affiches of grafieken en luister naar hedendaagse getuigenissen. Of voel aan een voorwerp en raad wat het is.

1

Van viewmaster tot hippe schoenen

Neem zeker ook een kijkje in de galerij: daar staan meer dan 200 voorwerpen opgesteld die het materiële geheugen van België vormen. Je kunt er onder andere de volgende zaken bewonderen: een lithografie van Magritte, een motorfiets, kristallen vazen van Val Saint-Lambert, en een bal met de handtekeningen van de Rode Duivels erop. Een verzameling met een hoog Belgiëgehalte!

20190223 Belvue Museum Night Fever 188 6265 MR

Een waaier aan mogelijkheden

Het BELvue ontdekken kan volledig op eigen houtje. Graag meer uitleg? Download de digitale audiogids. Of kies een begeleid bezoek. We organiseren regelmatig thematische rondleidingen en nocturnes. Of wat denkt u van een virtueel bezoek vanuit uw luie zetel?

Virtueel bezoek

Dompel uzelf onder in het hart van de permanente tentoonstelling van het museum met onze virtuele rondleiding. U ontdekt onze zeven zalen en onze galerij met 200 Belgische voorwerpen alsof u er zelf bij bent! U kunt ook meer te weten komen over acht voorwerpen of thema's die ons bijzonder nauw aan het hart liggen.

Elke kleur komt overeen met een taal:

  • Geel: Nederlands
  • Paars: Engels
  • Rood: Duits
  • Turkoois: Frans

Een project gerealiseerd met de steun van visit.brussels.

Digitale audiogids

Graag een begeleid bezoek op je eigen tempo? Dat kan met onze digitale audiogids. Er is gratis wifi in het museum.
U hebt de keuze uit twee routes, beschikbaar in verschillende talen (NL, FR, DE, EN, IT). De route 'Zalen' leidt je door de zeven thematische zalen. De route 'Gangen' neemt je mee langs dertien niet te missen objecten in onze galerij.
Combineren van beide routes is ook mogelijk.

Wafelijzer

Zaal "taal"

Voor elk wat wils

Fervent museumganger? Of nog een groentje? Op bezoek met een oudtante of met een klasje kleuters? Het BELvue heeft een aanbod voor iedereen. Ontdek het hier.

Galerij

Restaurant

Les Filles@BELvue: biologisch, lokaal en culinair restaurant

Shop

Kom langs en koop leuke Belgische hebbedingen. Of ontdek ons gevarieerde aanbod bij tijdelijke tentoonstellingen.

20190223 Belvue Museum Night Fever 159 2951 MR

Plan uw bezoek

In uw eentje of met een hele school? Minder mobiel? Te voet, met de metro of met de auto? We zetten alles voor u op een rijtje.
1 c Jasmine Van Hevel HR aangepast

Wist u dat?

Wilt u nog meer weten over de geschiedenis van België en Brussel? Ontdek ons voordelige combiticket voor BELvue en het Coudenbergpaleis!

Onze partners

BELvue komt naar u toe

Zonder verplaatsing toch met ons materiaal aan de slag? Ontdek de koffer BELvue op wieltjes, onze virtuele rondleiding en ons educatief materiaal!

Verjaardag @museum

Een verjaardagsfeestje in het BELvue? Dat is spelen, leren en zich amuseren. Een onvergetelijke namiddag met een lekker vieruurtje als afsluiter.

Educatieve dienst

Een workshop over politiek? Een doe-tentoonstelling over democratie? Een pedagogisch dossier over ons koloniaal verleden? Bekijk ons aanbod!