Zaalverhuur | BELvue

Zaalverhuur

Verschillende ruimtes en twee musea in het hart van Brussel voor uw evenementen

Als u voor de organisatie van uw prestigieuze evenementen kiest voor het BELvue Museum en het Coudenbergpaleis, kiest u voor een reis door meer dan negen eeuwen geschiedenis in het hart van Europa.

Vanaf de twaalfde eeuw hebben de verschillende koningen de oorspronkelijke versterkte burcht omgebouwd tot een luxueus paleis om in te wonen. Dat paleis was een van de mooiste in heel Europa en een van de belangrijkste verblijfplaatsen van Keizer Karel. In 1731 raakte dit heel bijzondere gebouw ernstig beschadigd bij een brand. Vandaag kunt u onder het Koningsplein, in de archeologische site van de Coudenberg, de overblijfselen van het oude paleis bezoeken.

Het BELvue Museum laat u kennismaken met België en zijn geschiedenis aan de hand van zeven maatschappelijke thema’s en een galerij met meer dan 200 ‘Belgische’ voorwerpen.. Het museum is gevestigd in het achttiende-eeuwse voormalige ‘hôtel Bellevue’, dat op schitterende wijze gerestaureerd is en ook getuigt van een rijke geschiedenis. Het biedt zijn bezoekers een ruim uitzicht over het Koninklijk Paleis en de bijhorende tuinen.

www.venues.be