Educatie -Aanbod

:Aanbod

Democracity Minecraft

Democracity Minecraft

Deze hybride versie van Democracity wordt gespeeld in de klas. In de Minecraft-wereld geven de leerlingen in digitale partijbureaus vorm aan hun partij en bouwen ze in een virtuele vergaderzaal de stad van hun keuze.

ED Ubox migratie

EDUbox Migratie: een verhaal van alle tijden

We komen allemaal ergens vandaan. Een derde van de Belgische bevolking heeft wortels in het buitenland. Eén van hun ouders is buiten België geboren. Migratie is dus een veelvoorkomend fenomeen van alle tijden. Maar dat betekent niet dat we er als...

Democracity en classe

Democracity: het spel

De workshop Democracity is een rollenspel waarin leerlingen ontdekken hoe democratie werkt. Download al het nodige (de werkbladen voor de leerlingen, de handleiding voor de leerkracht) om zelf Democracity in de klas te spelen.

Financiele20educatie

EDUbox Financiële educatie

Dit lesmateriaal maakt het mogelijk om in de klas op een speelse en interactieve manier stil te staan bij twee thema’s die aan bod moeten komen tijdens de lessen financiële educatie: de persoonlijke financiën en geld in de wereld.

JOUW GEMEENTE TA COMMUNE

Doeboekje: Jouw gemeente

Wat is een burgemeester? Waartoe dient mijn gemeente? Wat doet een schepen? Het zijn geen gemakkelijke vragen, zeker niet voor kinderen van de lagere school. Het doeboekje “Jouw gemeente” geeft op een laagdrempelige, duidelijke en vooral leuke manier...

Paysage politique belge

Wat is het parlement?

Een visueel leermiddel met uitleg en een reeks opdrachten over hoe het parlement werkt, welke verschillende Franstalige en Nederlandstalige politieke partijen er zijn en hoe het parlementaire werk wordt gedaan.

Laat je stem horen

Laat je stem horen!

Deze tool is zorgvuldig ontworpen om leerlingen uit het speciaal onderwijs of met een anderstalige achtergrond in staat te stellen meer te begrijpen van de leerstof, zodat ze kunnen leren en deelnemen aan zinvolle gesprekken over democratie.

Resized image website 1

De politiek - jouw logboek

De politiek – Jouw logboek is een leerboek dat leerlingen stimuleert om kritisch na te denken over de politieke thema's en gebeurtenissen in hun eigen omgeving.

Processed CBB58 CFC 244 F 41 C6 931 D 4 F45 C5 D539 EE FEA5 F721 5 A24 491 C A7 A8 54 C536 B7 CFF5

Online spel: Perspectieven op het koloniale verleden

Dit online spel biedt leerlingen van het 4de tot 7de secundairn alle finaliteiten, de kans om de Belgische koloniale geschiedenis te ontdekken aan de hand van getuigenissen van mensen die de kolonisatie hebben meegemaakt.

12

Educatieve dienst

Een workshop over politiek? Een doe-tentoonstelling over democratie? Een pedagogisch dossier over ons koloniaal verleden? Bekijk ons aanbod!

Verjaardag @museum

Een verjaardagsfeestje in het BELvue? Dat is spelen, leren en zich amuseren. Een onvergetelijke namiddag met een lekker vieruurtje als afsluiter.

Toegangelijkheid

Het BELvue is toegankelijk voor iedereen. Ontdek alles over onze rondleidingen op maat, onze kortingen, gratis toegang op woensdagnamiddag, …