Educatie -Aanbod - BELvue op wieltjes

:Aanbod

BELvue op wieltjes

Resized image website 4

De huur is gratis, alleen de transportkosten zijn voor uw rekening.

Reservatie verplicht

BELvue op wieltjes bestaat uit vier koffers gevuld met historische en hedendaagse objecten om in groep rond te werken. Elk object zorgt voor gesprekstof of roept herinneringen op. Ieder object inspireert en brengt mensen samen aan de hand van diverse verhalen. De koffers hebben als doel om mensen dichter bij elkaar te brengen door te luisteren naar elkaar, te delen met elkaar, te leren van elkaar… Iedere koffer heeft een eigen thema en doelgroep:

  • “Eerder vintage, modern of retro?”: een koffer met een intergenerationele inhoud die gesprekken aanmoedigt tussen jong en oud, buiten de schoolcontext. Deze koffer is gericht op personen van 7 tot 99 jaar, families, woon- en zorgcentra, jongerencentra, jeugdbewegingen...

De documenten downloaden

  • “België voor beginners”: een koffer die voor nieuwe Belgen kan dienen als vertrekpunt om meerdere Belgische klassiekers, favorieten en uitvindingen te ontdekken. Deze koffer is ook gericht op anderstaligen die Frans (FLE, DASPA) of Nederlands (NT2, OKAN) leren.

De documenten downloaden

  • "Verhalen van hier en van ver”: een geschikte koffer voor scholen die het thema ‘migratie’ willen ontdekken aan de hand van diverse verhalen over mensen met een migratieachtergrond. Deze koffer is gericht op klassen van het 5de leerjaar tot en met het 2de middelbaar.

De documenten downloaden

  • “Tijdscapsule”: een capsule die gebaseerd is op het concept van een herinneringsdoos en die senioren terug meeneemt in de tijd met behulp van alledaagse voorwerpen uit het verleden. Deze voorwerpen verwijzen onder meer naar vrije tijd, gezelschapsspelen, sport en muziek. De koffer is gericht op senioren, rusthuizen, woon- en zorgcentra, dagcentra,...

De documenten downloaden

Praktische Info

  • Deze activiteiten worden zelfstandig uitgevoerd (zonder animator van het BELvue). De animatie wordt uitgevoerd door de persoon van uw keuze.
  • Afmetingen van de koffers: handbagage (55x45x25cm)
  • Duur van de animatie: 1u30-2u/koffer. Dit varieert naar gelang van de groep en het aantal uitgevoerde activiteiten.
  • Voorbereiding van de animatie wordt ten zeerste aanbevolen. Alle documenten kunnen online worden gedownload.
  • De huur is gratis, alleen de transportkosten zijn voor uw rekening.
  • Reserveringen moeten ten minste twee weken op voorhand worden gemaakt.

Reservatie BELvue op wieltjes

Het uitlenen van een koffer is gratis voor twee weken (inclusief vervoerstijd). Alleen de transportkosten zijn voor uw rekening.

Gegevens van de organisatie

Adres

Contactpersoon


Informatie van de reservatie

Uitleenperiode


Vervoer

Factureringsgegevens

Adres

We gebruiken en houden uw data bij voor het beheer van uw aanvraag. Voor meer informatie, lees onze Privacyverklaring.