Educatie -Aanbod - Democracity

:Aanbod

Democracity

E Crooy Democr 126

Min. 12, Max.24

Gratis

1/2 dag - 1 dag

Verschillende mogelijkheden

5de lager - 7de middelbaar

Reservering beperkt tot 3 gratis workshops per leerkracht, waarvan 1 Recht-vaardig.

Als de workshop minder dan 5 weken voor de gereserveerde datum geannuleerd wordt, moeten wij €300 aanrekenen om kosten te dekken.

De workshop Democracity is een rollenspel dat de leerlingen de kans biedt om gedurende een halve of een volledige dag (in combinatie met een bezoek aan een parlement) kennis te maken met de werking van de democratie. Deze workshop is geschikt voor leerlingen van de 3de graad van het lager onderwijs tot en met de 3de graad algemeen, technisch en beroepssecundair onderwijs. 

De leerlingen vormen in groepjes een politieke partij: ze kiezen hun maatschappelijke prioriteiten en stellen een programma op. Al discussiërend en argumenterend met de andere partijen bouwen de leerlingen een stad die overeenstemt met hun prioriteiten. Op die manier ervaart elke leerling de basisprincipes en de uitdagingen van de representatieve democratie, en leert tegelijk meer over de werking van onze politieke instellingen.

Wilt u een overzicht krijgen van hoe een workshop wordt geleid? Bekijk de online videohandleiding.

Er zijn verschillende versies van Democracity, al dan niet gecombineerd met een bezoek aan een parlement. Bekijk alle mogelijkheden hieronder.

De workshop kan ook zelfstandig in de klas gespeeld worden. Download de lerarenhandleiding of vind die terug in de speeldoos die u kunt bestellen. Indien u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Steden, gemeenten, verenigingen… kunnen ook Democracity reserveren. Zie de mogelijkheden hieronder.

Lunch: er is geen ruimte voorzien in BELvue om te lunchen. Indien er plaats is, dan kan u een zaal voor lunch reserveren in het BIP – Brussel Info Plein (aan de overkant van het BELvue museum).

Ce workshop existe en plusieurs versions :

Democracity aanvragen

Contactgegevens van de school

Adres van de school

Contactpersoon voor de reservatie

In geval van onvoorziene omstandigheden.


Informatie voor de reservatie

Geef 3 voorkeursdata voor uw bezoek

Periode  *
Periode  *
Periode  *

We gebruiken en houden uw data bij voor het beheer van uw aanvraag. Voor meer informatie, lees onze Privacyverklaring.