Educatie -Aanbod - Democracity

:Aanbod

Democracity

E Crooy Democr 126

Min. 12, Max. 24

Gratis

1/2 dag - 1 dag

Verschillende mogelijkheden

5de lager - 7de middelbaar

BuSo

Reservatie verplicht hieronder

De workshop Democracity is een rollenspel dat de leerlingen de kans biedt om gedurende een halve of een volledige dag (in combinatie met een bezoek aan een parlement) kennis te maken met de werking van de democratie. Deze workshop is geschikt voor leerlingen van de 3de graad van het lager onderwijs tot en met de 3de graad algemeen, technisch en beroepssecundair onderwijs.

De leerlingen vormen in groepjes een politieke partij: ze kiezen hun maatschappelijke prioriteiten en stellen een programma op. Al discussiërend en argumenterend met de andere partijen bouwen de leerlingen een stad die overeenstemt met hun prioriteiten. Op die manier ervaart elke leerling de basisprincipes en de uitdagingen van de representatieve democratie, en leert tegelijk meer over de werking van onze politieke instellingen.

Steden, gemeenten, verenigingen... kunnen ook Democracity reserveren. Neem hiervoor contact op met ons via email.

Praktische informatie

  • Reservatie verplicht
  • Als geen enkele datum voor u past of als u specifieke verzoeken heeft, aarzel dan niet om ons een email te sturen.
  • Als de workshop minder dan 5 weken voor de gereserveerde datum geannuleerd wordt, moeten wij €300 aanrekenen om kosten te dekken.

Reserveer een workshop Democracity

Democracity en classe

Democracity in de klas

Zodat je Democracity zelf in de klas kunt spelen, bezorgen we je gratis de spelregels, de speldocumenten en de huizen om uit te knippen.