Educatie -Verkiezingen 2024

:Verkiezingen 2024

E Crooy Democr 126

Democracity

De workshop Democracity is een rollenspel, dat de leerlingen van de 3de graad van het lager onderwijs en van de 1ste tot de 3de graad van het secundair onderwijs de kans biedt om kennis te maken met de werking van de democratie. Elk van hen ervaart de basisprincipes en de uitdagingen van de representatieve democratie, en leert tegelijk meer over de werking van onze politieke instellingen. Er is ook een dagprogramma mogelijk met bezoek aan een parlement.

E Crooy Reporters 23

Onderzoeksjournalist: onze samenleving en haar uitdagingen

De workshop ‘Onderzoeksjournalist: onze samenleving en haar uitdagingen’ biedt de leerlingen van de 1ste tot de 3de graad van het secundair onderwijs de mogelijkheid om journalist·e voor één dag te worden en een aspect van de Belgische samenleving te onderzoeken. De leerlingen trekken op videoreportage en interviewen de mensen in de straten van Brussel over deze onderwerpen. Ze bestuderen ook het verleden van ons land in het BELvue museum.

20230127 GIPLA BELVUE DEBATBELUT 6 jpg

DebatBELut

De workshop DebatBELut duurt een dag (van 9.30 tot 16.00 uur) en nodigt jongeren van het 4de tot en met het 7de jaar secundair onderwijs uit om op gestructureerde en actieve wijze in debat te gaan over de uitdagingen en belangrijke thema’s in België vandaag.

20190220 BOOST groep 8 parlement bruxellois 071 5198 HR jpg 1

DEMOtour in Brussel

De DEMOtour is een zelfstandige activiteit waarmee de leerlingen Brussel, zijn monumenten en instellingen, op een andere manier kunnen ontdekken. In groepjes moeten ze informatie zoeken, vragen beantwoorden en verschillende opdrachten oplossen in en over instellingen en plaatsen die niet tot de gewone toeristische attracties van Brussel behoren.De DEMOtour is geschikt voor leerlingen vanaf het 4de middelbaar.

E Crooy Reporters 57 1

Reporters van de democratie

Door deel te nemen aan de workshop Reporters van de Democratie worden de leerlingen van het 5de middelbaar tot en met het 7de jaar van het secundair onderwijs politieke journalisten. Op die manier maken zij kennis met de rol van de volksvertegenwoordigers en de basisprincipes van de representatieve democratie.

David plas 40410

De Democratiefabriek

Tijdens een bezoek van de Democratiefabriek worden de leerlingen van het 3de tot en met het 7de jaar van het secundair onderwijs uitgedaagd om buiten de comfortzone van hun eigen ideeën te treden en hun mening in vraag te stellen over maatschappelijk relevante thema’s zoals democratie, vooroordelen en verschillende vormen van discriminatie.

Zaalverhuur

Op zoek naar een stijlvolle locatie voor uw evenement? U kan in het BELvue terecht. Ontdek onze zalen en mogelijkheden.

Gratis bezoek

Toegankelijkheid is de kern van onze waarden. Om iedereen in staat te stellen onze permanente tentoonstelling te bezoeken, bieden wij elke eerste zondag van de maand en alle woensdagnamiddagen gratis toegang aan.

1 c Jasmine Van Hevel HR aangepast

Wist u dat?

Wilt u nog meer weten over de geschiedenis van België en Brussel? Ontdek ons voordelige combiticket voor BELvue en het Coudenbergpaleis!
20190223 Belvue Museum Night Fever 159 2951 MR

Plan uw bezoek

In uw eentje of met een hele school? Minder mobiel? Te voet, met de metro of met de auto? We zetten alles voor u op een rijtje.