Educatie -Aanbod - Reporters van de democratie

:Aanbod

Reporters van de democratie

E Crooy Reporters 57 0

Min. 12, Max. 24

Gratis

1 dag

BELvue + parlement

5de lager - 7de middelbaar

Reservatie verplicht hieronder.

Door deel te nemen aan de workshop Reporters van de Democratie worden leerlingen van het 5de lager tot en met het 7de jaar van het algemeen, technisch en beroeps secundair onderwijs een dag lang politieke journalisten.

In eerste instantie bereiden de leerlingen in kleine groepjes een ontmoeting voor met een figuur uit het Belgische politieke leven, die ze op relevante manier moeten interviewen over een actueel maatschappelijk thema.

In tweede instantie gaan de leerlingen dan in gesprek met deze politicus/politica binnen een instelling zoals de Senaat, de Kamer of het Brussels Parlement. De leerlingen maken een video-interview zoals een journalist dat zou doen en monteren daarna dat interview (enkel voor de formule met montage.

In de formule zonder montage gebeurt de montage achteraf in de klas). Op die manier maken de leerlingen kennis met de rol van de volksvertegenwoordiger en de basisprincipes van de representatieve democratie.

Praktische Informatie

  • Reservatie verplicht
  • Als geen enkele datum voor u past of als u specifieke verzoeken heeft, aarzel dan niet om ons een email te sturen.
  • Als de workshop minder dan 5 weken voor de gereserveerde datum geannuleerd wordt, moeten wij €300 aanrekenen om kosten te dekken.
  • Voor reporters met montage is de voorbereiding noodzakelijk!
  • Lunch: er is geen ruimte voorzien in BELvue om te lunchen. Indien er plaats is, dan kan u gratis een zaal reserveren in het BIP – Brussel Info Plein (aan de overkant van het BELvue museum).

Er bestaan verschillende versies van deze workshop: