Educatie -Aanbod

:Aanbod

Expedition inclusion gil plaquet

Expeditie Inclusief

Een coöperatief spel voor leerlingen van het 1ste t/m het 4de leerjaar lager onderwijs om klimaatproblemen en inclusie aan te pakken. Iedereen moet elkaar helpen om een kolonie pinguïns in nood te redden van het smeltende pakijs.

E Crooy Democr 126

Democracity

Democracity is een rollenspel dat de leerlingen van de 3de graad lager t/m 3de graad middelbaar, alle finaliteiten, de kans biedt om kennis te maken met de werking van de democratie. Al discussiërend en argumenterend bouwen ze een stad.

Democracity Minecraft

Democracity Minecraft

Deze hybride versie van Democracity wordt gespeeld in de klas. In de Minecraft-wereld geven de leerlingen in digitale partijbureaus vorm aan hun partij en bouwen ze in een virtuele vergaderzaal de stad van hun keuze.

20160723 BE Lvue zaterdag 129 HR

Zelfstandig schoolbezoek van de permanente collectie

Bezoek het BELvue museum met uw klas! Om de organisatie van uw bezoek en het onthaal te vergemakkelijken, gelieve uw schoolbezoek online te reserveren.

Democracity en classe

Democracity: het spel

De workshop Democracity is een rollenspel waarin leerlingen ontdekken hoe democratie werkt. Download al het nodige (de werkbladen voor de leerlingen, de handleiding voor de leerkracht) om zelf Democracity in de klas te spelen.

E Crooy Reporters 57 0

Reporters van de democratie

Door deel te nemen aan de workshop Reporters van de Democratie worden de leerlingen van het 5de lager tot en met het 7de jaar van het secundair onderwijs politieke journalisten.

Moving water on tour

Moving water on tour

Deze ludieke artistieke installatie bestaat uit 96 kleine schilderijen. Ze helpt leerlingen van basisscholen om erover na te denken hoe kostbaar water is.

Belgie binnenstebuiten

België kennen als z’n broekzak - voor scholen

De kinderen storten zich samen met een gids in een zoektocht door België en zijn geschiedenis. Rollenspellen, tekeningen, uit te voeren missies, kortom de kinderen zijn de acteurs van het bezoek.

JOUW GEMEENTE TA COMMUNE

Doeboekje: Jouw gemeente

Wat is een burgemeester? Waartoe dient mijn gemeente? Wat doet een schepen? Het zijn geen gemakkelijke vragen, zeker niet voor kinderen van de lagere school. Het doeboekje “Jouw gemeente” geeft op een laagdrempelige, duidelijke en vooral leuke manier...

12

Educatieve dienst

Een workshop over politiek? Een doe-tentoonstelling over democratie? Een pedagogisch dossier over ons koloniaal verleden? Bekijk ons aanbod!

Verjaardag @museum

Een verjaardagsfeestje in het BELvue? Dat is spelen, leren en zich amuseren. Een onvergetelijke namiddag met een lekker vieruurtje als afsluiter.

Toegangelijkheid

Het BELvue is toegankelijk voor iedereen. Ontdek alles over onze rondleidingen op maat, onze kortingen, gratis toegang op woensdagnamiddag, …