Educatie -Aanbod

:Aanbod

Tour20du20 BE Lvue

De Ronde van BELvue

De leerlingen verkennen in groepjes een thematische zaal van het museum en stellen het resultaat van hun bezoek voor aan de rest van de klas, zoals een gids dat zou doen. Daarna begint de “Ronde van BELvue”!

20190220 BOOST groep 8 parlement bruxellois 071 5198 HR

DEMOtour - de democratische instellingen van België

Leerlingen van de 2de en 3de graad middelbaar gaan op pad rond het Park van Brussel om de instellingen van België te verkennen. Ze lossen opdrachten op over o.a. parlementen of de persvrijheid.

Demotour colonisation

DEMOtour - sporen van het koloniaal verleden

Leerlingen van de 2de en 3de graad middelbaar gaan op pad rond het Park van Brussel. Ze lossen opdrachten en volgen de sporen van de koloniale geschiedenis van België in de openbare ruimte.

Demotour europe

DEMOtour - de Europese instellingen

Leerlingen van de 2de en 3de graad middelbaar gaan op pad in de Europese wijk om de Europese instellingen te verkennen. Ze lossen opdrachten op over o.a. belangengroepen, het parlement of de commissie.

E Crooy Family Day 241

Ik ben de minister! voor scholen

Vandaag geven we jullie de kans om minister van België te zijn voor één dag tijdens jullie bezoek aan het museum. Trek je (mantel)pak aan en word minister tijdens je bezoek aan het museum, want het is tijd om België te regeren!

20160723 BE Lvue zaterdag 129 HR

Zelfstandig schoolbezoek van de permanente collectie

Bezoek het BELvue museum met uw klas! Om de organisatie van uw bezoek en het onthaal te vergemakkelijken, gelieve uw schoolbezoek online te reserveren.

A20la20d C3 A9couverte20du20grenier20de20pepe20fernand

Op ontdekking op de zolder van Opa Fernand - voor scholen

Aan de hand van voorwerpen uit de zolder van opa Fernand ontdekken leerlingen het België van vroeger en van vandaag. Bij elk thema hoort een spel, een raadsel of een opdracht. Aan het eind van het bezoek spelen ze een miniquiz.

Dighist

DigHist

Leer gebruik te maken van onze digitale tool en maak jouw lessen geschiedenis of burgerschapseducatie interessanter en leerrijker dan ooit tevoren.

Shutterstock 1752597038 1

De Belgische kolonisatie in Midden-Afrika: theoretisch dossier en lespakket

De kolonisatie is geen gemakkelijk thema om rond te werken in de klas. Om de leerkrachten te helpen, biedt het BELvue een gedetailleerd historisch dossier over de Belgische koloniale geschiedenis aan. Naast dat theoretisch materiaal...

12

Educatieve dienst

Een workshop over politiek? Een doe-tentoonstelling over democratie? Een pedagogisch dossier over ons koloniaal verleden? Bekijk ons aanbod!

Verjaardag @museum

Een verjaardagsfeestje in het BELvue? Dat is spelen, leren en zich amuseren. Een onvergetelijke namiddag met een lekker vieruurtje als afsluiter.

Toegangelijkheid

Het BELvue is toegankelijk voor iedereen. Ontdek alles over onze rondleidingen op maat, onze kortingen, gratis toegang op woensdagnamiddag, …