Educatie -Aanbod - Onderzoeksjournalist: onze samenleving en haar uitdagingen

:Aanbod

Onderzoeksjournalist: onze samenleving en haar uitdagingen

E Crooy Reporters 23

Min. 12, Max. 24

Gratis

1 dag

BELvue

1ste - 7de middelbaar

De workshop “Onderzoeksjournalist: onze samenleving en haar uitdagingen” biedt de leerlingen van de 1ste tot de 3de graad van het algemeen, technisch en beroepssecundair onderwijs de mogelijkheid om journalist·e voor één dag te worden en een aspect van de Belgische samenleving te onderzoeken.

Wat is democratie? Betalen we te veel belastingen om de sociale zekerheid te financieren? Hoeveel buitenlanders kan een land met 11 miljoen inwoners ontvangen? In groepjes trekken de leerlingen op videoreportage, waarbij ze de mensen in de straten van Brussel interviewen over deze onderwerpen.

Ze maken ook kennis met het verleden van ons land in het BELvue museum. De videoreportages worden de dag zelf nog gemonteerd met de hulp van een animator van het BELvue.

Praktische Informatie

  • Reservatie verplicht
  • Als geen enkele datum voor u past of als u specifieke verzoeken heeft, aarzel dan niet om ons een email te sturen.
  • Als de workshop minder dan 5 weken voor de gereserveerde datum geannuleerd wordt, moeten wij €300 aanrekenen om kosten te dekken.
  • Lunch: er is geen ruimte voorzien in BELvue om te lunchen. Indien er plaats is, dan kan u gratis een zaal reserveren in het BIP – Brussel Info Plein (aan de overkant van het BELvue museum).