Educatie -Aanbod - Onderzoeksjournalist: onze samenleving en haar uitdagingen

:Aanbod

Onderzoeksjournalist: onze samenleving en haar uitdagingen

E Crooy Reporters 23

Min. 12, Max.24

Gratis

1 dag

BELvue

1ste - 7de middelbaar

Als geen enkele datum voor u past of als u specifieke verzoeken heeft, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen aan [email protected].

Reservatie verplicht

De workshop “Onderzoeksjournalist: onze samenleving en haar uitdagingen” biedt de leerlingen de mogelijkheid om journalist·e voor één dag te worden en een aspect van de Belgische samenleving te onderzoeken. Wat is democratie? Betalen we te veel belastingen om de sociale zekerheid te financieren? Hoeveel buitenlandse mannen en vrouwen kan een land met 11 miljoen inwoners ontvangen? De leerlingen trekken op videoreportage en interviewen de mensen in de straten van Brussel over deze onderwerpen. Ze bestuderen ook het verleden van ons land in het BELvue museum. De videoreportages worden de dag zelf gemonteerd met de hulp van een animator van het BELvue.

Praktische Info

  • Reservatie verplicht
  • Als geen enkele datum voor u past of als u specifieke verzoeken heeft, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen.
  • Als de workshop minder dan 5 weken voor de gereserveerde datum geannuleerd wordt, moeten wij €300 aanrekenen om kosten te dekken.
  • Lunch: er is geen ruimte voorzien in BELvue om te lunchen. Indien er plaats is, dan kan u gratis een zaal reserveren in het BIP – Brussel Info Plein (aan de overkant van het BELvue museum).