Over het BELvue -Milieuverantwoordelijkheid

:Milieuverantwoordelijkheid

244040 03 Belvue 10 2022 1097x768

Ons engagement

BELvue trotseert de huidige en toekomstige uitdagingen met veel passie en energie. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheden en engagementen op het vlak van milieu zijn geen loze beloftes, maar vormen de rode draad doorheen onze dagelijkse activiteiten.

Ons beleid is gebaseerd op een doorgedreven zoektocht naar meer duurzaamheid. Bij BELvue sensibiliseren we op dat vlak onze medewerkers en medewerksters, onze leveranciers, maar ook onze bezoekers en bezoeksters.

244079 41 Belvue 10 2022 1151x768

Het museum wil de vele bezoekers en bezoeksters een ervaring bieden die ze niet snel vergeten. Tegelijk willen we hen warm maken om aan onze planeet te denken. Deze laatste doelstelling is minstens even belangrijk. Concrete voorbeelden? Sorteerbakken voor afval, aanmoedigingen om met het openbaar vervoer te komen of om de papieren brochures te hergebruiken.

Ook in onze selectie van partners en leveranciers is kwaliteit het criterium bij uitstek. We kiezen dan ook voor partijen die dezelfde duurzame waarden uitstralen. In ons restaurant kunt u proeven van die filosofie. Bij de samenstelling van onze menu’s, intern of in samenwerking met traiteurs tijdens private evenementen, kiezen we resoluut voor een duurzaam en redelijk gebruik van hulpbronnen. Daarnaast geven we de voorkeur aan lokale, seizoensgebonden en door een label gegarandeerde producten.

244047 10 Belvue 10 2022 1365x768

Een 18de-eeuws geklasseerd gebouw in de 21ste eeuw? Dat is een uitdaging, vooral op het vlak van energie. Er vonden reeds verschillende renovatiewerken plaats met het oog op een duurzamer gebouw. Zo werden de verlichting, het waterverbruik en de verwarmings- en ventilatiesystemen aangepakt. De stroom komt volledig van een hernieuwbare bron, dankzij onze leverancier BEE.

Naast de aanpassingen met een directe impact zijn we ook bezig met de toekomst van het gebouw. Er lopen dan ook verschillende haalbaarheidsstudies die het toekomstige energieverbruik in kaart moeten brengen. Ons museum speelt kort op de bal en volgt de huidige en de toekomstige maatschappelijk relevante thema’s van zeer dichtbij op: isolatie, warmtewinning, zonnepanelen, de opvang van regenwater, enz.

244054 17 Belvue 10 2022 1169x768

Een beleid op papier zou niets waard zijn zonder de enorme drive die onze medewerkers en medewerksters hebben om duurzaamheid te laten doordringen tot in alle geledingen van het museum: het onderhoud, de ontvangst, de tuin, het gebouw, enz. We sensibiliseren het voltallige BELvue museumpersoneel omdat iedereen een rol speelt in het uitdragen van onze duurzame waarden. Het hele team werkt ook hard om een inclusiever en toegankelijker museum te worden.

Green key international logo vector

Green Key label

In 2023 is het BELvue museum trots op de toekenning van het Green Key-label, dat de duurzame verbintenissen die we zijn aangegaan in de verf zet.

Green Key
is het eerste kwaliteitslabel dat duurzaam reizen, zakelijke bijeenkomsten en vrije tijd promoot. Het is aanwezig op vijf continenten en in 60 landen, van België tot Zuid-Afrika. Meer dan 3.600 locaties hebben het label ontvangen.

Green key label

Zaalverhuur

Op zoek naar een stijlvolle locatie voor uw evenement? U kan in het BELvue terecht. Ontdek onze zalen en mogelijkheden.

Toegangelijkheid

Het BELvue is toegankelijk voor iedereen. Ontdek alles over onze rondleidingen op maat, onze kortingen, gratis toegang op woensdagnamiddag, …

Gratis bezoek

Toegankelijkheid is de kern van onze waarden. Om iedereen in staat te stellen onze permanente tentoonstelling te bezoeken, bieden wij elke eerste zondag van de maand en alle woensdagnamiddagen gratis toegang aan.

1 c Jasmine Van Hevel HR aangepast

Wist u dat?

Wilt u nog meer weten over de geschiedenis van België en Brussel? Ontdek ons voordelige combiticket voor BELvue en het Coudenbergpaleis!
20190223 Belvue Museum Night Fever 159 2951 MR

Plan uw bezoek

In uw eentje of met een hele school? Minder mobiel? Te voet, met de metro of met de auto? We zetten alles voor u op een rijtje.