Educatie -Aanbod - Recht-vaardig

:Aanbod

Recht-vaardig

2021 10 2720 Boost20 Palais20de20justice 129 resized

Min. 12, Max.24

Gratis

1 dag

3ème - 7ème secondaire

Reservering beperkt tot 3 gratis workshops per leerkracht, waarvan 1 Recht-vaardig.

Als de workshop minder dan 5 weken voor de gereserveerde datum geannuleerd wordt, moeten wij €300 aanrekenen om kosten te dekken.

Dankzij Recht-vaardig maken de leerlingen van het 3de tot en met het 7de jaar algemeen, technisch en beroepssecundair onderwijs gedurende een volledige dag kennis met de uitdagingen van justitie. s Ochtends wonen de leerlingen, na een korte inleiding over de werking van het gerecht, een rechtszitting bij in een correctionele rechtbank* en raken zo vertrouwd met de rollen van de verschillende actoren (de rechter, de advocaten, de procureur, het slachtoffer, de verdachte, de griffier). 

In de namiddag kruipen ze tijdens een rollenspel in de huid van de verdachte, het slachtoffer, de procureur, de rechter, de advocaat van de verdediging of van de burgerlijke partij. De jongeren hebben daarna de kans om een of meer vakmensen uit de wereld van het gerecht te ontmoeten om hen al hun vragen te stellen.

*De zaken die op de rol staan, zijn niet vooraf bekend. Er zijn altijd veranderingen mogelijk op het laatste moment.

De workshop is ook zelfstandig in de klas mogelijk of online. Download de lerarenhandleiding. Indien u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Deze workshop wordt georganiseerd in verschillende justitiepaleizen in België: