Educatie -Aanbod - Discrimin'actie

:Aanbod

Discrimin'actie

David plas

Min. 12, Max. 24

Gratis

1/2 dag

BELvue

4de - 7de middelbaar

Reserveren voor de periode sept-dec 2024 kan vanaf 15/05/2024 om 13u

Reservatie verplicht

Reserveren voor het eerste trimester 2024-2025 is al mogelijk.

Op 25 september maken we de data voor de rest van het schooljaar beschikbaar.

Discrimin’actie is een workshop die de leerlingen vanaf het 4de jaar van het secundair onderwijs, alle finaliteiten, wil sensibiliseren voor discriminatie. Gedurende een halve dag maakt de animator van het BELvue gebruik van pedagogische manipulatie om de jongeren rechtstreeks te confronteren met een situatie van discriminatie.

In een eerste deel worden enkele leerlingen zonder het te weten gediscrimineerd op basis van een willekeurig criterium. De animator bekijkt hoe alle leerlingen op die situatie reageren.

In een tweede deel maakt de animator de manipulatie bekend en nodigt de leerlingen uit om aan te geven hoe ze dit hebben ervaren en via verschillende activiteiten dieper in te gaan op de concepten van vooroordelen en discriminatie.

Praktische informatie

  • Reservatie verplicht.
  • Als geen enkele datum voor u past of als u specifieke verzoeken heeft, aarzel dan niet om ons een mail te sturen.
  • Als de workshop minder dan 5 weken voor de gereserveerde datum geannuleerd wordt, moeten wij €300 aanrekenen om kosten te dekken.
  • Opgelet: deze workshop maakt gebruik van pedagogische manipulatie en confronteert de jongeren met discriminatie. Die methode kan als kwetsend ervaren worden door sommige gevoelige deelnemers.
  • Het is belangrijk dat de leerlingen op voorhand geen info hebben over de activiteit die ze gaan volgen.