Het museum -Activiteiten - 2 (t)huizen, 1 museum: begeleid bezoek

:Activiteiten

2 (t)huizen, 1 museum: begeleid bezoek

Gidsen Bxl 67 copy

Max. 15

1u - 1u30

BELvue

Reservatie verplicht

Ontdek het BELvue museum op een andere manier: door de ogen van Minoo, Leila, Saad, Ikram, Aïssatou & Zouheir!

Het BELvue werkt samen met FMDOom verschillende mensen met een allochtone achtergrond op te leiden om hun levensverhaal te vertellen doorheen de thema's van het museum. De zes leerlinggidsen hebben Nederlands geleerd en zullen elk hun ongelooflijke, soms buitengewone, soms ontroerende verhaal vertellen tot ze aankomen in hun nieuwe land, hun tweede thuis, België.

Gidsen Bxl 41

Aïssatou

Aïssatou is opgegroeid in Guinée, waar ze internationale relaties studeerde. Haar interesse voor geschiedenis en democratie deelt ze graag met jullie in het BELvue museum. Zij leidt jullie rond doorheen de zalen van democratie, solidariteit, pluralisme en taal.

Gidsen Bxl 16

Ikram

Ikram komt uit Molenbeek. Ze werkt in Brussel als leerkracht Islam en geschiedenis. In het museum gidst zij jullie doorheen de geschiedenis van België en Marokko. Hiervoor heeft ze de zalen democratie, taal en pluralisme uitgekozen.

Gidsen Bxl 42

Leila

Leila werkte tijdens de Koude Oorlog als radio-editor en leerkracht in Georgië, dat toen deel uitmaakte van de Sovjet Unie. Ze leefde er in een religieuze minderheidsgroep van Yezidi en vertelt hoe het einde van het communistisch klimaat haar situatie veranderde. Ze neemt jullie mee in de zalen van democratie, migratie, pluralisme en taal.

Gidsen Bxl 72

Minoo

Minoo studeerde geschiedenis en werkte als marketing manager voor ze naar België kwam. Ze schetst jullie een beeld van de (r)evoluties die Iran doorgemaakt heeft aan de hand van de zalen over democratie, migratie, pluralisme en taal. Daarenboven vertelt ze haar persoonlijke ervaringen als jonge vrouw in Iran.

Gidsen Bxl 2

Saad

Saad komt uit Syrië. Hij vertelt over de weg die hij zelf afgelegd heeft van Syrië naar België. Hij leidt jullie rond doorheen de zalen van democratie, migratie, pluralisme en taal.

Zouheir BE Lvue 1 300x272

Zouheir

Zouheir werkte als arts in Algerije. In België aangekomen, leerde hij tijdens zijn opleiding Nederlands dit project kennen en besliste hij gids te worden. Hij wil jullie graag meer vertellen over zijn twee thuizen, hiervoor kiest hij de zalen democratie, welvaart, migratie en taal.

Praktische Info