Het museum -Activiteiten - Museumbezoek op voorschrift

:Activiteiten

Museumbezoek op voorschrift

Museum prescription

01/06/24 - 30/06/25

gratis

1u-1u30

individueel (begeleid of niet) of in groep

elke dag – iedere 1e woensdag van de maand tijdens de momenten van zwakke prikkels

Verschillende studies hebben het aangetoond: een museumbezoek is goed voor de gezondheid. Het BELvue is trots te kunnen deelnemen aan het project Museumvoorschriften, een initiatief van de Stad Brussel en de dienst Psychiatrie van het UVC Brugmann, dat museumbeleving en mentale gezondheid verenigt ten voordele van iedereen. Meer info over het project.

Door een kwaliteitsvolle ervaring aan te bieden die beantwoordt aan de specifieke behoeften van de patiënt, is het museumbezoek een aanvulling op de medische behandeling.

Hoe werkt het?

· Individueel bezoek

U bent patiënt in één van de medische partnerstructuren van het project en u bent in het bezit van een museumvoorschrift.

U kunt het BELvue museum gratis bezoeken tijdens de openingsuren. Een persoon naar keuze kan u vergezellen. Het is niet nodig om op voorhand te reserveren.

Goed om te weten: elke eerste woensdagochtend van de maand organiseren we een prikkelarm moment in het museum. We zetten de geluidsapparatuur uit in het museum (de lichten blijven aan) en we accepteren geen groepen zonder museumvoorschrift. Dit zodat u rustig het museum kunt bezoeken.

· Groepsbezoek

U maakt deel uit van één van de medische partnerstructuren en wilt een bezoek aan het museum organiseren voor een groep patiënten.

Reserveer de rondleiding “België in harmonie”

De rondleiding dompelt de groep onder in de muzikale wereld van de hang, een zoetklinkend en melodieus slagwerkinstrument met ontspannende en rustgevende eigenschappen. De zachtheid van de klanken creëert een gevoel van vervulling en ontspanning die het lichaam van top tot teen omhult. Van Belgische jazz tot de mondharmonica van Toots Thielemans, de tour belooft een reis door de Belgische geschiedenis door middel van muziek en zintuigen. De ervaren gidsen en mediatoren zorgen ervoor dat u goed verzorgd wordt.

Deze rondleiding werd ontwikkeld in samenwerking met CAP.

  • De rondleiding duurt tussen 1u en 1u30 voor een groep van maximaal 8 personen.
  • De rondleiding kan iedere eerste woensdagochtend van de maand worden georganiseerd, tijdens het prikkelarm moment in het museum. Dan schakelen we al het geluidsapparatuur in het museum uit (de lichten blijven aan) en er worden geen andere groepen geaccepteerd zonder museumvoorschrift.
  • Prijs: gratis
  • Reservatie: reserveer rechtstreeks bij CAP, minstens 3 weken voor de datum van je bezoek.

Contact CAP :
Pascale Bach
[email protected]

www.capasbl.com