Het museum -Activiteiten - Jouw verjaardag in het museum

:Activiteiten

Jouw verjaardag in het museum

DSC 0616 2

Max. 15

€ 199

3u

Nodig voor je verjaardag je vriendjes/vriendinnetjes uit in het museum voor een onvergetelijke namiddag! Nadat jullie het museum spelenderwijs hebben verkend, is het tijd voor een creatieve workshop en dan komt het hoogtepunt van het feest: het vieruurtje!

“Pierre, een vriendje uit Frankijk, zou vandaag het museum bezoeken. Maar jammer genoeg rijden de treinen niet omdat er staking is…”

De gids vertelt dit verhaal en stelt de kinderen voor om een “souvenirboekje” van het museum te maken, dat dan aan Pierre zal worden opgestuurd.

De kinderen maken eerst op een ludieke en interactieve manier kennis met de voorwerpengalerij van het museum. Ze putten inspiratie uit de voorwerpen in het museum om een pion te maken (die ze later op de namiddag zullen gebruiken) en ze maken ook een voorwerp naar keuze voor Pierres boekje.

Bij terugkeer in het museum trekken de kinderen met hun pion op verkenning in de thematische zalen aan de hand van een ganzenspel in ploegen. Ze werken het boekje voor Pierre af door er nog een tekening, een collage of een verhaal aan toe te voegen in verband met de thema’s die in het museum aan bod komen.

Dat is dan het einde van de workshop: tijd voor het vieruurtje en het afgeven van de cadeautjes!

Praktische Info

  • Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar
  • Max. 15 kinderen (1 begeleidende ouder verplicht)
  • De kinderen worden tijdens de volledige activiteit begeleid door een gids. Maar toch vragen wij dat er een ouder aanwezig is om de kinderen te vergezellen.
  • Duur: 3 uur
  • Tijdstip: op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur
  • Prijs: 175 euro inclusief de kosten voor de gids, de zaal voor het vieruurtje en het materiaal. Het vieruurtje zelf (eten, drinken, borden en bestek en versiering) moeten de ouders voorzien.
  • Reserveren is verplicht, minstens een maand voor de gewenste datum.

Enkele inlichtingen en tips voor een geslaagde verjaardag in het BELvue!