Das Museum -Aktivitäten - Führungen 2 (t)huizen, 1 museum

:Aktivitäten

Führungen 2 (t)huizen, 1 museum

Gidsen Bxl 67 copy

Max. 15

1h - 1h30

BELvue

Reservierung obligatorisch.

Entdecken Sie das BELvue Museum einmal anders: mit den Augen von Minoo, Leila, Saad, Ikram, Aïssatou & Zouheir

Das BELvue arbeitet mit der flämischen FMDOzusammen (Föderation weltweiter demokratischer Organisationen), um Menschen mitMigrationshintergrund darin zu schulen, ihre Geschichte anhand der Museumsthemen zu erzählen. Die sechs jungen Museumsführer haben Niederländisch gelernt und erzählen alle ihre unglaubliche, manchmal auch ungewöhnliche oder rührende Geschichte der Ankunft in ihrem neuen Land, ihrer zweiten Heimat, Belgien.

Gidsen Bxl 41

Aïssatou

Aïssatou is opgegroeid in Guinée, waar ze internationale relaties studeerde. Haar interesse voor geschiedenis en democratie deelt ze graag met jullie in het BELvue museum. Zij leidt jullie rond doorheen de zalen van democratie, solidariteit, pluralisme en taal.

Gidsen Bxl 16

Ikram

Ikram komt uit Molenbeek. Ze werkt in Brussel als leerkracht Islam en geschiedenis. In het museum gidst zij jullie doorheen de geschiedenis van België en Marokko. Hiervoor heeft ze de zalen democratie, taal en pluralisme uitgekozen.

Gidsen Bxl 42

Leila

Leila werkte tijdens de Koude Oorlog als radio-editor en leerkracht in Georgië, dat toen deel uitmaakte van de Sovjet Unie. Ze leefde er in een religieuze minderheidsgroep van Yezidi en vertelt hoe het einde van het communistisch klimaat haar situatie veranderde. Ze neemt jullie mee in de zalen van democratie, migratie, pluralisme en taal.

Gidsen Bxl 72

Minoo

Minoo studeerde geschiedenis en werkte als marketing manager voor ze naar België kwam. Ze schetst jullie een beeld van de (r)evoluties die Iran doorgemaakt heeft aan de hand van de zalen over democratie, migratie, pluralisme en taal. Daarenboven vertelt ze haar persoonlijke ervaringen als jonge vrouw in Iran.

Gidsen Bxl 2

Saad

Saad komt uit Syrië. Hij vertelt over de weg die hij zelf afgelegd heeft van Syrië naar België. Hij leidt jullie rond doorheen de zalen van democratie, migratie, pluralisme en taal.

Zouheir BE Lvue 1 300x272

Zouheir

Zouheir werkte als arts in Algerije. In België aangekomen, leerde hij tijdens zijn opleiding Nederlands dit project kennen en besliste hij gids te worden. Hij wil jullie graag meer vertellen over zijn twee thuizen, hiervoor kiest hij de zalen democratie, welvaart, migratie en taal.

Praktische Infos