FAQ | BELvue

FAQ

 • Museum
 • Is het BELvue het Museum van de Dynastie?

  Nee ;-) ! Sinds 21 juli 2016 beschikt het BELvue museum over een gloednieuw (niet-chronologisch) thematisch parcours over België en zijn geschiedenis. Deze permanente tentoonstelling onthult zeven actuele maatschappelijke thema's (democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, taal en Europa) via dewelke u eerst de huidige invalshoek en vervolgens de historische context verkent. In de gangen vindt u een galerij met objecten, tentoongesteld in chronologische volgorde, die het materiële geheugen van België vertegenwoordigen. Deze nieuwe tentoonstelling verschilt dus zowel qua presentatie als qua inhoud van de oude opstelling. Meer informatie over de inhoud van de tentoonstelling: https://www.belvue.be/nl/activity/main

 • Is het BELvue een biermuseum?

  Nee ;-) ! Het BELvue, gelegen in het hart van Brussel, is zowel het museum over België en zijn geschiedenis als een centrum voor de democratie.

 • Heb ik wanneer ik het BELvue bezoek ook automatisch toegang tot de site van de Coudenberg?

  De ingang van de Coudenberg bevindt zich  in het BELvue, maar het ticket moet apart betaald worden aan het onthaal van BELvue/Coudenberg. Een overzicht van de tarieven vindt u onder "Plan je bezoek" voor een gecombineerd bezoek, tarieven enkel voor de Coudenberg op https://coudenberg.brussels/nl 

 • Kan ik mijn kinderen naar het BELvue brengen voor een spelparcours en ze later komen ophalen?

  Nee, dat is niet de bedoeling. Wanneer u met kinderen naar het BELvue komt, is het de bedoeling dat u de kinderen tijdens het spelparcours zelf begeleidt. We beschikken niet over opzichters of begeleiders.

 • Hoe lang duurt een bezoek aan het BELvue?

  De tijdsduur hangt af van uw eigen ritme, maar de gemiddelde tijdsduur van een bezoek bedraagt ongeveer anderhalf uur. Gecombineerd met de Coudenberg moet u rekenen op zo'n tweeëneenhalf uur.