Het BELvue heropent op 18 mei! | BELvue

Het BELvue heropent op 18 mei!

Sinds het begin van de COVID-19-crisis volgt het BELvue museum de aanbevelingen van de regering op de voet. Naar aanleiding van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 13 mei hebben we het genoegen u de heropening van het museum op 18 mei 2020 aan te kondigen.

Er werden verschillende hygiënemaatregelen getroffen om de veiligheid van elke bezoeker te kunnen garanderen. Deze maatregelen zullen evolueren naargelang de aanpassing van de richtlijnen van de regering. Hieronder vindt u de maatregelen :

1.       Voor u naar het museum komt

·       U reserveert uw bezoek via de website van het BELvue,  en dit voor zowel een bezoek aan het BELvue museum, de tijdelijke tentoonstellingen als het Coudenbergpaleis. Als u verschillende bezoeken wenst te reserveren gelieve dan ieder bezoek apart te reserveren. Maximum 8 tickets per persoon. Als u hulp nodig hebt bij het online reserveren, kunt u een mail sturen aan [email protected]

·       Momenteel is het dragen van mondmasker verplicht. Als u er geen heeft, kunt u een zakje met een masker en handschoenen aan het onthaal kopen.

·       Voorzie een manier om elektronisch te betalen.

·       Voor kinderen die willen deelnemen aan het spelparcours « Mimi & Momo », « Ik ben de minister ! » of die het spelboekje bij de expo ‘Vrouwen vrij, een andere wereld’ willen gebruiken : gelieve uw eigen teken- en kleurpotloden te voorzien.

2.       Ter plaatse

·       U volgt het parcours dat wordt aangegeven op de affiches en stickers op de vloer (een grondplan is te verkrijgen aan het onthaal). De in- en uitgang bevinden zich op twee verschillende plaatsen.

·       U ontvangt een pen om de aanraakschermen te bedienen. U vindt in het gebouw meerdere desinfectiestations.

·       Het aantal personen in elke museumzaal wordt beperkt en is aangegeven op een affiche aan de ingang.  

·       De museumshop blijft toegankelijk.

·       Het restaurant, het terras en de vestiaire zijn niet toegankelijk. 

·       Sommige te manipuleren tools in het museum kunnen niet worden gebruikt.

·       Plexiglasschermen zorgen voor bescherming bij de transacties aan de kassa. We willen u vragen om zo veel mogelijk elektronisch te betalen.

·       Twee stewards (aan het onthaal en in het museum zelf) zullen toezien op de toestroom van bezoekers in het museum. In het Coudenbergpaleis zullen eveneens één tot twee stewards aanwezig zijn.

3.       Algemene maatregelen voor het BELvue

·       Annulering van groepsbezoeken, groepsactiviteiten en het spel « Zeno » tot en met 30 juni 2020.

·       We introduceren een nieuw ‘Pay-as-you-wish’-systeem voor het BELvue museum om iedereen toegang te geven tot het museum volgens volgens hun mogelijkheden.

·       Dagelijkse ontsmetting van klinken, toiletten en alle aanraakschermen.

4.       Algemene maatregelen voor de Coudenberg

·       Annulering van groepsbezoeken, groepsactiviteiten en het spel “Waouw” tot en met 30 juni 2020.

·       Het aantal deelnemers voor de ondergrondse speurtocht  « Op zoek naar de ketting van het Gulden Vlies » wordt beperkt en het materiaal wordt na elk gebruik ontsmet.

Wij nodigen u uit om in real time op de hoogte te blijven via FacebookInstagramTwitter, en Linkedin of door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Wees voorzichtig en tot binnenkort in het museum!