Bezoek met gids | BELvue

Bezoek met gids

Begeleide bezoeken worden aangeboden in samenwerking met gidsenorganisaties die het museum zeer goed kennen. Elke vereniging heeft zijn eigen stijl en specialiteiten. U kiest de organisatie die het beste bij uw groep past. U kunt ook zelf een gids kiezen.

Opgelet! De reservatie van uw bezoek gebeurt direct bij de gidsenorganisatie. U hoeft dus geen bezoek bij het museum te reserveren.

 

Arkadia

Sinds 1983 onderzoekt Arkadia de rijkdom van het Belgische en Brusselse erfgoed. Zij ontwikkelen verschillende culturele projecten, voornamelijk in Brussel, rond architectuur, stedenbouwkunde, cultuur, kunst en ideologie, sinds de Middeleeuwen tot vandaag.

Hun doel is de stad met een originele en curieuze blik aan te schouwen, om zo al haar rijkdommen te onthullen en haar geschiedenis en structuur met het publiek te delen.

Met hun specialisten in architectonisch erfgoed en hedendaagse kunst, stelt Arkadia voor om de stad te (her)ontdekken door rondleidingen en conferenties in verschillende talen. Ze zijn ervan overtuigd dat het zien en begrijpen van onze eigen stad helpt om ze te behouden en te verdedigen.

Talen : FR - NL - DE - EN – IT

T: +32 2 563 61 53 - [email protected] - http://www.arkadia.be/

 

Be.guided

Drie dames delen éénzelfde passie: hun liefde voor het rijke culturele aanbod en de geschiedenis van Brussel, van België en zijn inwoners. En wie verliefd is, wil dit met zoveel mogelijk mensen delen. Bent u ook gepassioneerd? Laat u dan rondleiden doorheen de gangen en de zalen van het museum BELvue. Komt u in groepsverband, met uw onderneming of bent u alleen, wij verwelkomen u met veel plezier en staan klaar om u rond te leiden in het Nederlands en in het Frans. Specifieke bezoeken worden op aanvraag ingevuld.

Talen : NL - FR

T: +32 495 53 81 63 - [email protected] - www.beguided.be

 

Brussel Babbelt

Een onweerstaanbare uitnodiging om van Brussel te houden en de stad te ontdekken!

Sinds 1983 delen de “babbelzieke gidsen” hun passie voor Brussel met een bijzonder uiteenlopend publiek: toeristen, ondernemingen, groepen van alle mogelijke horizonten en natuurlijk, met de Brusselaars zelf.
We nodigen u uit om een geprivilegieerd moment van gedeeld enthousiasme te beleven.

Talen: FR - NL - DE - EN - ES - IT

T: +32 2 673 18 35 - [email protected] - www.bruxellesbavard.be

 

CAP Erfgoed voor Iedereen

Een ploeg gidsen die de overtuiging delen dat een gidsing een boeiende én verrijkende ervaring moet zijn voor Iedereen.

Onze aanpak is dus interactief en aangepast aan elk doelpubliek: scholen, verenigingen, opleidingen, en ook mindervaliden.

Talen : FR - NL - EN - DE - ES

T: +32 478 66 72 68 - [email protected] - www.cap-patrimoine-pour-tous.org

 

DISCOVER-B

De DISCOVER-B-gidsen zullen, met veel passie en in een goed humeur, voor jong en oud, studenten, senioren of leden van culturele verenigingen, leuke verhalen en de geschiedenis van België vertellen alsook zijn menselijke voetafdruk. (NB: ook in het Spaans)

Talen: FR - NL - EN - ES

T: +32 485 025 423 - g%75id%[email protected] " rel="nofollow"> [email protected] - www.discover-b.be

 

E-guides

E-guides, « E » voor European Guides, is een culturele vereniging van meertalige professionele gidsen. Met passie nemen ze groepen, scholen, volwassenen of kinderen mee om Brussel, Europese stad, te verkennen.

We willen bewijzen dat Brussel geen statische stad is. Brussel vertelt met behulp van haar monumenten, haar gebouwen, haar wijken of straten waar we langsgaan, of waar we leven.

Ons doel

Onze bedoeling is zeker niet een cursus geschiedenis te geven. Langs onze trajecten leggen we de Europese rol van Brussel uit sinds haar ontstaan tot vandaag. We vertellen hiervoor markante evenementen, we citeren een aantal belangrijke figuren, we spreken over de evolutie van onze maatschappij, het dagelijks leven, enz.

Andere blik

Kortom, een levendig verhaal in het licht van de Europese avontuur, alsook rondleidingen die jullie Brussel met een andere oog laat kennen.

Talen : FR - NL - DE - EN - ES - IT - RU

T: +32 499 21 39 85- [email protected] " rel="nofollow"> [email protected]   - www.eguides.be

 

GBB – Gidsen voor Brussel en België

Wij verzorgen reeds jaren rondleidingen zowel in het BELvue museum als in de archeologische site Coudenberg, het voormalig paleis van Brussel. Elk bezoek wordt  aangepast aan de noden van uw groep (cultureel, jeugd, senioren,…). U kan kiezen uit verschillende talen.
Idee: combineer uw bezoek met een verwante thema-wandeling in de binnenstad.

Talen : FR - NL - DE – EN

T: +32 477 02 02 30 – [email protected] www.guidesbrussels.be

 

Itinéraires

Sinds 1986 is ons doel “de deelnemers bij de hand nemen en hen een geschiedenis vertellen”. De geschiedenis van een plaats, zijn inwoners, zijn erfgoed, zijn cultuur. Itinéraires biedt rondleidingen, maar ook uw culturele evenementen. De vereniging stelt haar gidsen en animatoren dansers, zangers ter beschikking, 7 dagen per week, 24 u per dag, in alle talen, om kunst te beleven als levenskunst. Kom België en zijn geschiedenis op een andere manier beleven!

Talen : FR – NL - EN - DE – ES – IT – GR – SE – CH - JP -  PL

T: +32 2 541 03 77 - [email protected] - www.itineraires.be

 

Korei

Korei snuistert achter de coulissen van heden en verleden, in de schemerzone tussen architectuur, stadsgroei, literatuur, denkgewoontes van de 18de eeuw tot nu. Contrasten maken deel uit van het stadsleven en met de tegenstellingen komt ook de verscheidenheid en de vele verrassingen van Brussel aan bod. Graag maken we een programma op maat aangepast aan uw wensen.

Talen: FR – NL - EN

T: + 32 2 380 22 09 - [email protected] - www.korei.be