Tentoonstellingen en activiteiten | BELvue

Permanente collectie

(c) Xala

Frieten, bier, chocolade… maar België is toch wel meer dan dat, nietwaar? Democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, taal, Europa: dat zijn de thema’s die het BELvue museum jullie voorstelt om kennis te maken met het land! Elk thema wordt uitgewerkt aan de hand van hedendaagse getuigenissen en vervolgens toegelicht doorheen de geschiedenis. Een eigentijdse en originele manier om een beter inzicht te verwerven in het België van vandaag.

Neem zeker ook een kijkje in de galerij: daar staan meer dan 200 voorwerpen opgesteld die het materiële geheugen van België vormen. Je kunt er onder andere de volgende zaken bewonderen: een lithografie van Magritte, een motorfiets, kristallen vazen van Val Saint-Lambert, en een bal met de handtekeningen van de Rode Duivels erop. Een verzameling met een hoog Belgiëgehalte!

BELvue/Philippe de Formanoir
BELvue/Philippe de Formanoir

Museumbezoeken

Ontdek hieronder de talrijke mogelijkheden om het museum te bezoeken: autonome bezoeken, bezoek met gids, zoektocht, thematisch bezoek...

Tijdelijke tentoonstellingen

Activiteiten

Coudenbergpaleis

De archeologische site en het museum van het Coudenbergpaleis is een ondergrondse ontdekkingsreis in het paleis van Keizer Karel. De hoofdingang van dit parcours bevindt zich in het BELvue.

Meer info over het Coudenbergpaleis.

Om een optimale dienst aan hun bezoekers te bieden, organiseren het BELvue en het Coudenbergpaleis samen de ontvangst van het publiek.

Maison du Roi Broodhuis
Underground Coudenberg