Gender@war 1914-1918 | BELvue
Tijdelijke tentoonstelling

[email protected] 1914-1918

Vrouwen en mannen ten oorlog

[email protected] 1914-1918 toont hoe ingrijpend de Eerste Wereldoorlog de levens van vrouwen en mannen wijzigde: hun mobilisatie in dienst van de oorlog, het geweld waarmee ze werden geconfronteerd, de breuken in het gezin en op het werk… De rijk geïllustreerde tentoonstelling belicht België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Met haar originele en vergelijkende benadering doet ze stilstaan bij de gevolgen van gewapende conflicten op de positie van vrouwen en mannen in de samenleving.

De tentoonstelling gaat vergezeld van een catalogus en van pedagogische tools voor leerkrachten.

Een initiatief van het Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis (AVG-Carhif) in samenwerking met BELvue museum.

  • Van 9 september 2015 t/m 3 januari 2016
  • Van dinsdag t/m zondag, maandag (alleen voor groepen mits reservatie)
  • Prijs: 8€ (volwassene), 7€ (groepen, senioren), 6€ (18-25 jaar, werkzoekenden, gehandicapten), gratis (-18 jaar, leerkracht, begeleider). 
  • Combitickets van de expo [email protected] + Coudenberg zijn beschikbaar.

Voor gezinnen

Maria en Hendrik in de oorlog: Spellenparcours voor 10 tot 14-jarigen, begeleid door een volwassene – 1€/kind - Klik hier voor meer informatie en reserveren!

Voor scholen

Voor groepen

Om de organisatie van uw bezoek en het onthaal te vergemakkelijken, gelieve uw groepsbezoek online te reserveren.  Klik hier om uw groepsbezoek te reserveren!

Begeleide bezoeken

De gidsen van Korei staan ter beschikking om een begeleid bezoek voor groepen of scholen te organiseren. Om te reserveren, neemt u direct contact op met Korei.

Universal Memories

In het kader van de sluiting van [email protected], kan je de tentoonstelling op 2 en 3/01/2016 op een volkomen nieuwe manier bewonderen. Tijdens deze gratis voorstelling van de compagnie Sandra Proes, zullen de acteurs hun ervaringen van de Groote Oorlog met jullie delen.

Meer info en reservatie