Comès. Over Schaduw en Stilte. | BELvue
Tijdelijke tentoonstelling

Comès. Over Schaduw en Stilte.

Individuele bezoekers Kids
  • Individuele bezoekers
  • Kids

VERLENGING : Na het succes van de tentoonstelling "Comès. Over Schaduw en Stilte" voor de sluiting omwille van Corona zijn de Koning Boudewijn Stichting en het BELvue verheugd om de verlenging van de tentoonstelling tot 11 april 2021 aan te kondigen.


Didier Comès is een van de belangrijkste auteurs van de Belgische strip, een meester van zwart-wit en fantasie.

Hij had een verblindend succes in het begin van de jaren 80 met een graphic novel die een hele generatie lezers heeft getekend, Silence. Het verhaal van deze eenvoudige doofstomme die door de landheren van Beausonge wordt uitgebuit en door een heks tot bewustzijn wordt gewekt, is onlosmakelijk verbonden met het karakter van Comès, getekend door alle vormen van afwijzing, uitsluiting en geweld, zowel op het platteland als in de stad.

Comès, meester van de stiltes, overleed in 2013, zonder ooit te zijn geëerd met een grote Brusselse tentoonstelling. Dankzij het Comès-fonds van de Koning Boudewijnstichting kunnen we dit werk ontdekken of herontdekken aan de hand van uitsluitend stille platen en een scenografie die past bij de plek.

Er zullen ook originelen te zien zijn van Corto Maltese, het beroemdste stripverhaal van Hugo Pratt - een grote vriend van Comès en een fervent voorvechter van de stomme beeldverhalen - en van een auteur die vaak is voorgesteld als de geestelijke zoon van Didier Comès, Christophe Chabouté.

De tentoonstelling is een initiatief van de Koning Boudewijnstichting om het artistieke erfgoed van Dider Comès te promoten, in het kader van de schenking van zijn werk door zijn broers en zussen, en is samengesteld door Thierry Bellefroid en Eric Dubois.

Om verder te gaan :

Een tentoonstelling georganiseerd door het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting. In samenwerking met Maison Autrique, La Libre Belgique, The Brussels Times en Stripgids.