Educatie -Aanbod - Perspectieven op het koloniale verleden

:Aanbod

Perspectieven op het koloniale verleden

EC Congo 062

Min. 12, Max. 24

Gratis

1/2 dag

BELvue

4de - 7de middelbaar

De workshop “Perspectieven op het koloniale verleden” biedt leerlingen van het 4de tot het 7de jaar van het algemeen, technisch en beroepssecundair onderwijs, de kans om kennis te maken met de koloniale geschiedenis van België. De leerlingen duiken onder in de koloniale geschiedenis aan de hand van het leven van 7 personages, Belgische en Congolese mannen en vrouwen die de kolonisatie hebben meegemaakt. Gedurende een halve dag stellen zij aan de hand van historische documenten (krantenartikels, foto’s, kaarten, biografische gegevens, …) de biografie op van een personage naar keuze. Nadat de jongeren de koloniale geschiedenis terug tot leven brachten middels verhalen, kijken ze met een nieuwe blik terug naar deze periode en de gevolgen ervan die nog merkbaar zijn tot op vandaag. Op die manier worden ze uitgenodigd om hun kijk te verruimen en hun creatieve en kritische geest te gebruiken om te reflecteren over het koloniale verleden van België en de manier waarop we daar vandaag mee omgaan.

Praktische informatie

  • Reservatie verplicht
  • Als de workshop minder dan 5 weken voor de gereserveerde datum geannuleerd wordt, moeten wij €300 aanrekenen om kosten te dekken.
  • Als geen enkele datum voor u past of als u specifieke verzoeken heeft, aarzel dan niet om ons een email te sturen (beschikbaar vanaf 17 mei).