Het museum -Activiteiten - Permanente collectie

:Activiteiten

Permanente collectie

2018 09 18 FRB MUSEE DYNASTIE 068

0 - € 10

1u - 1u30

Geen reservatie nodig

Dit is België

Iedereen weet wat typisch Belgisch is. Of toch niet? Bezoek het BELvue om op een eigentijdse en originele manier beter inzicht te krijgen in het België van vandaag. Ontdek de geschiedenis van België aan de hand van zeven thema’s in zeven zalen: democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, taal en Europa. Bekijk nieuwsfragmenten, affiches of grafieken en luister naar hedendaagse getuigenissen. Of voel aan een voorwerp en raad wat het is.

Van viewmaster tot hippe schoenen


Neem zeker ook een kijkje in de galerij. Meer dan 200 voorwerpen brengen het materiële geheugen van België in beeld. Fan van koffiefilters, de elektrische friteuse, kristallen vazen van Val Saint-Lambert? Of eerder van Van Beirendonck, Delvaux of Van Severen? Ook voetbalfreaks komen aan hun trekken met een bal met de handtekeningen van de Rode Duivels. Een verzameling met een hoog Belgiëgehalte!

Een waaier aan mogelijkheden


Het BELvue ontdekken kan volledig op eigen houtje. Graag meer uitleg? Download de digitale audiogids. Of kies een begeleid bezoek. We organiseren regelmatig thematische rondleidingen en nocturnes. Of wat dacht u van een virtueel bezoek vanuit uw luie zetel?