Het museum -Activiteiten - Op stap naar het BELvue tijdens de NT2-Museumweken

:Activiteiten

Op stap naar het BELvue tijdens de NT2-Museumweken

DSC 3493

04/03/24 - 22/03/24

Gratis tijdens de NT2-Museumweken

1u 30min.

BELvue museum

Op weg met Zeno is te reserveren via onze webshop. Twee (t)huizen, een museum is te reserveren via FMDO ([email protected] of op +32 (0)470 51 13 83)).

Op weg met Zeno tijdens de NT2-Museumweken

Ontdek een aangepaste versie van ons spelparcours 'Op weg met Zeno', en ga op pad om België en haar geschiedenis op een geheel nieuwe manier te ontdekken. Tijdens de NT2-Museumweken zijn in het BELvue 10 parcours, zonder gids, te verkennen vanaf taalniveau 1.1.

Twee (t)huizen, een museum

Verken het BELvue museum op een andere manier: door de ogen van Leila, Saad, Ikram of 1 van hun collega's van Twee (t)huizen, een museum.

Het BELvue werkt samen met FMDO om verschillende mensen met een migratieachtergrond te begeleiden en hun levensverhaal te vertellen, over de verschillende thema's van het BELvue heen. De gidsen hebben zelf Nederlands geleerd en vertellen elk hun ongelooflijke, ontroerende en soms zelfs buitengewone verhaal tot ze aankomen in hun nieuwe land, hun tweede thuis, België. Ze trekken parallellen en halen de verschillen aan die ze opmerken. Elke gids getuigt vanuit zijn/haar persoonlijke ervaring, waardoor elke rondleiding uniek is. Het BELvue biedt 15 wandelingen met gids van FMDO's Twee (t)huizen, een museum aan, vanaf taalniveau 2.1.

Maak al kennis met enkele van onze gidsen!

Leila

Leila werkte tijdens de Koude Oorlog als radio-editor en leerkracht in Georgië, dat toen deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. Ze leefde er in een religieuze minderheidsgroep van Yezidi en vertelt hoe het einde van het communistisch klimaat haar situatie veranderde. Ze neemt jullie mee in de zalen van democratie, migratie, pluralisme en taal.

Saad

Saad komt uit Syrië. Hij vertelt over de weg die hij zelf afgelegd heeft van Syrië naar België. Hij leidt jullie rond doorheen de zalen van democratie, migratie, pluralisme en taal.

Ikram

Ikram komt uit Molenbeek. Ze werkt in Brussel als leerkracht Islam en geschiedenis. In het museum gidst zij jullie doorheen de geschiedenis van België en Marokko. Hiervoor heeft ze de zalen democratie, taal en pluralisme uitgekozen.

Het team wordt versterkt door Jürgen, Sepideh, Inga, Selçuk en Fatma.