Het museum -Activiteiten - Namiddag art nouveau voor volwassenen & senioren

:Activiteiten

Namiddag art nouveau voor volwassenen & senioren

Musee BE Lvue ensemble activité bijoux senior 17062023

17/06/23

15-20p

€5/activiteit

1u30/activiteit

BELvue museum

Volwassenen & seniors

Ticket verplicht

U kunt deelnemen aan alleen de rondleiding, alleen de workshop of een combinatie van beide activiteiten.

Rondleiding door de tijdelijke tentoonstelling " ART NOUVEAU. Uitzonderlijke objecten met een verhaal ".

Geniet van de tentoonstelling "ART NOUVEAU. Uitzonderlijke objecten met een verhaal" onder begeleiding van een professionele gids die u de verhalen vertelt van de mooiste meesterwerken uit de collectie van de Koning Boudewijnstichting die voor een tentoonstelling in het BELvue zijn verzameld. U kunt er alledaagse voorwerpen uit de art nouveau-periode bewonderen en leren kennen. Achter elk ervan schuilt een boeiende anekdote of verhaal.

Rondleiding door Be.guided

Ticket kopen

Maak je eigen art nouveau juweel of sleutelhanger anno 2023

De tentoonstelling "ART NOUVEAU. Uitzonderlijke objecten met een verhaal" presenteert een juwelenwinkel met zeldzame stukken, waaronder een ring van Henry van de Velde en de hanger "Libellule" van Wolfers. Bij deze gelegenheid bieden wij u de mogelijkheid om tijdens een workshop te leren hoe u uw eigen art nouveau-juweel of sleutelhanger, in de moderne versie van 2023 kunt maken. Gebruik het gereedschap en de technieken die een juwelier 100 jaar geleden zou hebben gebruikt om uw eigen miniatuur gehamerd object te maken. Kies een van de emblematische vormen van de art nouveau (Ginkgoblad, cirkel, halve maan variaties) en versier deze met kleine hamers om te structureren en te hameren. Vertrek met uw meesterwerk in uw oren, om uw nek of aan uw sleutels.

Geen enkele ambachtelijke vaardigheid is vereist om deel te nemen.

De workshop wordt geleid door Frederique Coomans, handwerkster en juwelenopleider van La Page Blanche - The Blank Page – asbl - Transmission des Métiers d’Art.

Ticket kopen

Met de steun van