Educatie -Aanbod - Monumenten Maandag: 18/09/23

:Aanbod

Monumenten Maandag: 18/09/23

Resized image website 2

18/09/23

Scholen

Gratis

1u30

BELvue

Reservatie verplicht

Na de Open Monumentendagen, die dit jaar onder de noemer van “Art nouveau, kunst voor iedereen?” in het teken zullen staan van de art nouveau, zal Urban de Monumentenmaandag organiseren. Deze dag is speciaal bedoeld voor leerlingen van Brusselse scholen.

Geniet van de tentoonstelling "ART NOUVEAU. Uitzonderlijke objecten met een verhaal" met je klas uit het basis- of secundair onderwijs, onder begeleiding van een professionele gids die je de verhalen vertelt achter enkele van de mooiste meesterwerken uit de collectie van de Koning Boudewijnstichting, samengebracht in het BELvue voor de duur van de tentoonstelling. Tijdens de gratis rondleiding kunnen de leerlingen alledaagse voorwerpen bewonderen die typisch zijn voor de Art Nouveau periode, zoals werken van Victor Horta, Philippe Wolfers, Henry Van de Velde, George Morren en Serrurier-Bovy. Unieke voorbeelden, kunstenaarsjuwelen, meubels, beeldhouwwerken, keramiek, tekeningen, boekbanden en nog veel meer. Achter elk object schuilt wel een boeiende anekdote of een verhaal.

  • Rondleiding in het Nederlands voor het 4e tot 7e jaar secundair onderwijs om 9u30.
  • Rondleiding in het Frans voor het 5e en 6e jaar lager of secundair onderwijs om 11u.

Verplichte reservatie via monumentenmaandag.brussels. Vergeet zeker niet om het gewenste niveau van uw klas aan te duiden.

Réserver