Het museum -Activiteiten - Lezing Adélaïde Blavier: "Uitdagingen, problemen en ontwikkelingen in verband met de gezondheid van moeders in de context van onveiligheid in Kivu”

:Activiteiten

Lezing Adélaïde Blavier: "Uitdagingen, problemen en ontwikkelingen in verband met de gezondheid van moeders in de context van onveiligheid in Kivu”

Conference

29/11/22

Volwassenen

Gratis

1u30

via Zoom

Geen reservatie vereist

Naar aanleiding van de tentoonstelling Sakife. Gezondheid van vrouwen in Kivu van Christophe Smets met Olivier Lebussy deze zomer in het BELvue, komt Adélaïde Blavier terug om met ons te praten over Uitdagingen, problemen en ontwikkelingen in verband met de gezondheid van moeders in de context van onveiligheid in Kivu” en meer bepaald over de psychologische toestand van vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn en de gezinssituatie van de slachtoffers en hun familieleden. Deze conferentie vindt online plaats via Zoom van 18.30 tot 20.00 uur. De avond wordt afgesloten met een vraag- en antwoordsessie. 

Schema

  • 18.30 u: Inleiding (FR/NL)
  • 18.45 u: Gesprek Adélaïde Blavier (FR)
  • 19.30 u: Q&A (FR/NL)
Adélaiïde Blavier

Adélaïde Blavier (FR) is doctor in de psychologie en professor aan de Universiteit van Luik waar ze het Expertisecentrum Psychotrauma en Forensische Psychologie leidt. Ze geeft cursussen in psychotrauma, diagnostische instrumenten en ethiek en deontologie. Ze is directeur van twee certificaten (post-masteropleiding) respectievelijk psychojudiciële expertise en psychotraumatologie. Haar onderzoekswerk richt zich op psychologisch trauma en in het bijzonder op de problematiek van seksueel geweld en de gevolgen daarvan voor psychologisch trauma.

RDC Centre de Santé Muganzo MEMISA Sud Kivu 8298

De tentoonstelling Sakife. Gezondheid van vrouwen in Kivu werd deze zomer door niet minder dan 2617 personen bijgewoond. Het is een fototentoonstellingsproject over de provincies Noord- en Zuid-Kivu in het oosten van de Democratische Republiek Congo. De tentoonstelling wil de rol van vrouwen in de gezondheidszorg belichten, in het bijzonder het werk van Dr. Mukwege, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2018 en de prijs van de Koning Boudewijnstichting 2011 voor ontwikkeling in Afrika. De tentoonstelling is gemaakt door fotograaf Christophe Smets van La Boîte à Images in samenwerking met journalist Olivier Le Bussy van La Libre Belgique.