Educatie -Aanbod - Klimaat: "Op zoek naar... HET EINDE VAN DE WERELD"

:Aanbod

Klimaat: "Op zoek naar... HET EINDE VAN DE WERELD"

20230218 KBS BOOST Verviers Liege weekend 038 8965 LR

16/10/23 - 02/02/24

min 12 - max 24

Gratis

1/2 dag

BELvue

5de lager - 7de middelbaar

Als geen enkele datum voor u past of als u specifieke verzoeken heeft, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen naar [email protected].

Nieuwe data beschikbaar !

Reservatie verplicht

De klimaatworkshop: "Op zoek naar... HET EINDE VAN DE WERELD", is gericht naar leerlingen van het 5de leerjaar tot en met 7de middelbaar. Deze workshop is gebaseerd op de tijdelijke tentoonstelling: "Op zoek naar ... HET EINDE VAN DE WERELD! Een klimaatexpeditie aan boord van de 'Belgica'. De leerlingen ontdekken tijdens de workshop het huidig klimaatproblematiek via de tentoonstelling en een rollenspel.

125 jaar geleden, tijdens de reis en overwintering van het poolschip de 'Belgica' op het 'Witte Continent', ontdekte de bemanning van commandant Adrien de Gerlache een Antarctica die heel anders was dan vandaag. Smeltend ijs, bedreigde diersoorten, klimaatverandering... de wereld waarin we leven loopt tegen de grenzen van zijn hulpbronnen aan. De workshop laat leerlingen de pols nemen van een planeet op zijn laatste benen en belicht mogelijke acties om de situatie te veranderen.

Praktische info

  • Reservatie verplicht
  • Als de workshop minder dan 5 weken voor de gereserveerde datum geannuleerd wordt, moeten wij €300 aanrekenen om kosten te dekken.
  • Als geen enkele datum voor u past of als u specifieke verzoeken heeft, aarzel dan niet om ons een email te sturen (beschikbaar vanaf 17 mei).
  • Lunch: er is geen ruimte voorzien in BELvue om te lunchen. Indien er plaats is, dan kan u gratis een zaal reserveren in het BIP – Brussel Info Plein (aan de overkant van het BELvue museum).