Het museum -Activiteiten - KIDS namiddag – expo art nouveau

:Activiteiten

KIDS namiddag – expo art nouveau

IMG 20190412 WA0018

27/09/23 & 03/01/24

25 kinderen max./workshop

8€

2u30

Tentoonstelling Art Nouveau

Ticket moet vooraf gekocht worden

Schitterende libellen, kronkelende planten of een fabelachtige draak, het zijn allemaal dingen die je kan herkennen in de kunstwerken en gebruiksvoorwerpen in de stijl van de art nouveau. Ben je tussen de 8 en de 12 jaar oud en wil je graag meer leren over art nouveau in een creatieve workshop? Kom dan op woensdagnamiddag 27 september 2023 of woensdag 3 januari 2024 naar de KIDS namiddag- expo art nouveau in het BELvue museum!

Tijdens de KIDS namiddag worden jullie steeds begeleid door professionele kunsthistorici en animatrices. Die experten dompelen jullie onder in de wereld van de art nouveau met een bezoek aan de expo ART NOUVEAU. Uitzonderlijke objecten met een verhaal. Aan de hand van leuke spelletjes leer je meer over verschillende motieven en bijzondere verhalen over de objecten. Nadat je genoeg inspiratie verzameld hebt, is het tijd om creatief aan de slag te gaan in het atelier tijdens het tweede deel van de workshop. Daar ontwerp je art nouveau motieven om je eigen design te drukken volgens echte graveertechnieken. Teken een sierlijke bloemenkrans of knip en plak een eendje met berenpootjes en drakenvleugels in een collage. Kan jij nog iets zotter bedenken? Op het einde van de workshop kan je al die prachtige creaties tonen aan de volwassene die je begeleidt.

Het is heel uitzonderlijk dat al die prachtige kunstwerken en gebruiksvoorwerpen samen te zien zijn in één expo. Tijdens de KIDS namiddag kunnen de volwassenen de juwelen van kunstenaars, meubels, boekbanden...zelf ontdekken tijdens de bijzondere expo. Jullie zijn in goede handen bij de animatrices dus jullie volwassen begeleiders kunnen van de gelegenheid profiteren om het permanent parcours te ontdekken dat gratis is op woensdag van 14u tot 17u. Zowel het spelletjesbezoek als de workshop worden telkens gegeven in het Frans en in het Nederlands van 14u tot 16u30. De KIDS namiddag kost 8 euro per kind. Is dit iets voor jou? Haast je dan om je ticket te kopen want de plaatsen zijn beperkt!

Praktische info:

  • Wat: bezoek en creatieve workshop expo art nouveau
  • Wanneer: 27/09 & 03/01 om 14u
  • Leeftijdscategorie: 8-12j (Onze animatrices begeleiden uw kids gedurende de hele KIDS namiddag. Volwassen begeleiders zijn dus vrij om de expo en het permanente parcours te gaan ontdekken of de stad in te trekken.)
  • Taal: FR-NL
  • Prijs: 8€
  • Ticket op voorhand te kopen
Ticket kopen

Restaurant

Les Filles@BELvue: biologisch, lokaal en culinair restaurant

Verjaardag @museum

Een verjaardagsfeestje in het BELvue? Dat is spelen, leren en zich amuseren. Een onvergetelijke namiddag met een lekker vieruurtje als afsluiter.

Toegangelijkheid

Het BELvue is toegankelijk voor iedereen. Ontdek alles over onze rondleidingen op maat, onze kortingen, gratis toegang op woensdagnamiddag, …