Het museum -Activiteiten - Gegidste bezoeken tentoonstelling “Op zoek naar...HET EINDE VAN DE WERELD!”

:Activiteiten

Gegidste bezoeken tentoonstelling “Op zoek naar...HET EINDE VAN DE WERELD!”

20231003 GIPLA BELVUE ENDOFWORLD 12

19/11/23 & 04/02/24

15

Gratis

1 uur

BELvue museum

Reservatie is verplicht.

Naar aanleiding van de tijdelijke tentoonstelling "Op zoek naar... HET EINDE VAN DE WERELD! Een klimaatexpeditie aan boord van de 'Belgica'" organiseert het BELvue museum op 19 november gratis gegidste bezoeken. Rondleidingen vinden plaats in het Nederlands op 19 november en 4 februari om 14u30, in het Frans om 15u30 en in het Engels om 16u30.

Het is exact 125 jaar geleden dat de eerste Belgische expeditie naar Antarctica – het wetenschappelijke avontuur aan boord van de ‘Belgica’ - vertrok. Daarom biedt de Koning Boudewijnstichting het publiek van het BELvue museum de gelegenheid om in te schepen voor een klimaatexpeditie die zich niet enkel richt op de historische reis maar ook op het heden en de toekomst van Antarctica en een planeet die stilaan de grenzen van zijn grondstoffen bereikt. De tentoonstelling biedt een hoopvol perspectief en er wordt duidelijk gemaakt hoe iedereen concreet werk kan maken van een nieuwe, meer duurzame wereld.

De walvis staat centraal in de tentoonstelling en biedt perspectief in het grote klimaatvraagstuk. Laat je overtuigen om een echte walvisambassadeur te worden, luister naar het weerbericht op Antarctica met Jill Peeters en geniet van een unieke inkijk in het verhaal waarmee het allemaal begon, de expeditie onder leiding van Adrien de Gerlache. In samenwerking met vzw de Gerlache Polar Memory zijn er unieke stukken te zien van de bemanning aan boord van het schip ‘de Belgica’. De tentoonstelling werd bedacht door Jill Peeters, geografe, specialiste ‘Climate Awareness’ en weervrouw bij VTM en gerealiseerd in een scenografie van Pièce Montée. Zin om samen met professionele gidsen op verkenningstocht te gaan? Gooi dan de trossen los, licht het anker en zet koers naar het BELvue museum!

U kan de tentoonstelling op eigen houtje bezoeken of met een gids tijdens een van onze drie gratis rondleidingen die speciaal voor dit evenement worden georganiseerd. Het permanente parcours van het BELvue museum is ook steeds toegankelijk.