Viva Brasil! Belgen in Brazilië | BELvue
Tijdelijke tentoonstelling

Viva Brasil! Belgen in Brazilië

De deelname van de Rode Duivels aan het wereldkampioenschap voetbal doet de belangstelling voor Brazilië in ons land pieken. Toch waren Belgen al veel langer present en actief in Brazilië. Zo werden er in de loop van de 19de eeuw verschillende Belgische landbouwkolonies gesticht en Belgen waren ook nauw betrokken bij de aanleg van spoorwegen en prestigieuze bouwprojecten.

Een ander sleutelmoment in de Belgisch-Braziliaanse relaties was de reis van koning Albert I en koningin Elisabeth, die in 1920 als eerste buitenlandse staatshoofden Brazilië bezochten en er als helden werden rondgeleid.

Aan de hand van historische documenten, actuele foto’s uit Brazilië en in beeld gebrachte getuigenissen van Belgen ter plaats neemt deze tentoonstelling bezoekers op sleeptouw in het spoor van Belgen, die in Brazilië actief waren -én zijn- op vlak van handel, industrie, sociaal werk, religie, kunst, diplomatie en sport.

Praktisch:

 

Ontdek ook Brazilië in Brussel!

Naar aanleiding van de tentoonstelling worden activiteiten georganiseerd:

Lezingen

Workshops (capoeira, forro, knutselen)

Stadswandelingen

Fietstochten

 

‘Viva Brasil! Belgen in Brazilië’ is een organisatie van het BELvue museum, Expoduo, fotografe Gina van Hoof en reisjournalist Kris Clerckx, van wie bij Avant Propos het gelijknamige boek is verschenen.