Het museum -Activiteiten - Erfgoeddag

:Activiteiten

Erfgoeddag

Beestig

23/04/23

Gratis

BELvue museum

Geen reservatie vereist.

Al twintig jaar toont de cultureel-erfgoedsector zichzelf op de eerste zondag na de paasvakantie van zijn allerbeste kant. Het doel van al die inspanningen? De rijkdom, verscheidenheid en het potentieel van al het roerend en immaterieel cultureel erfgoed dat Vlaanderen en Brussel rijk is onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen brengen. FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed faciliteert en coördineert het evenement.

Het thema van dit jaar is Beestig”.


Er zwemmen vissen in de gang. Er zit een eenhoorn in een kamer. Er staat een geit op de muur. Er zit een leeuw op de trap.… Wat een beestenboel!

Wist je dat er heel veel dieren verborgen zitten in ons museum? Ze verstoppen zich op de muren, in de kasten, in de schilderijen en op de kleren… Heb jij ze al gezien of misschien zelfs gehoord? Het museum zit er vol mee!

En dan is er ook nog eens die gekke fiets. DEBIBLIOCYCLETTE, ken jij die al? Dat is een fiets en een bibliotheek in één! Wil je weten hoe dat kan? Je kan het komen ontdekken op 23/04. Je zal naar de mooiste en gekste Belgische verhalen over dieren kunnen luisteren. Mélina & Lucie zullen speciaal voor jou beestige boeken voorlezen. En omdat er in België meerdere officiële talen zijn, gaan er verhalen in het Nederlands en in het Frans zijn! Leuk, hé?

Programma

  • Vrij bezoek (zonder gids): 11u – 19u
  • Verhalen voorgelezen door de Bibliocyclette (tweetalig: NL en FR):
    • 11.30u – 12u
    • 13u – 13.30u
    • 14u – 14.30u
    • 15u – 15.30u