Het museum -Activiteiten - #BELvuemuseumathome

:Activiteiten

#BELvuemuseumathome

2018 09 18 FRB MUSEE DYNASTIE 057 0

Gratis

Klaar voor een virtueel bezoek aan de objectengalerij, inkleurplaten en het beste van de Belgische muziek? Blijf verbonden viaFacebook, Instagram, Twitter& Linkedinen ontdek het BELvue museum van bij jou thuis.

Ga op reis door de rijke geschiedenis van België! Klik hier voor een bezoek aan de galerij en ontdek het verhaal achter enkele typisch Belgische objecten.

Wil je meer info over een ander object dat je in de galerij ziet? Laat het ons weten via een bericht op Facebook of Instagram!

  • Doe mee met #belvuemuseumathome

Misschien vind je wel een stukje BELvue museum bij je thuis? Onze objectengalerij telt meer dan 200 Belgische objecten, en de kans is groot dat jij er enkele van bezit. Kies een typisch Belgisch object dat je thuis hebt liggen en wij exposeren het in onze (virtuele) objectengalerij! Deelnemen kan door een foto van het object te delen met hashtag #BELvuemuseumathome.

  • Luister naar het beste van de Belgische muziek

Elke vrijdag deelt het BELvue een Spotify playlist om het weekend goed in te zetten. Luister naar het beste van de Belgische jazz en hip-hop, of maak kennis met de gidsen van het project 2(t)huizen, 1 gidsvia hun favoriete muziek uit België en hun geboorteland. Alle nummers die je normaal in de gangen en zalen van het museum hoort, vind je terug in deze lijst.

  • #kidsathome : creatief met je kinderen!

Hebben je kinderen het spelparcours Mimi & Momo al eens uitgetest in het BELvue? Op onze website vind je een inkleurprent om thuis mee aan de slag te gaan! Meer kleurplaten van Belgische illustratoren vind je hier. Gebruik deze (online of uit te printen) memory game met objecten uit het museum om jullie geheugen te trainen!