Het museum -Activiteiten - BELvue gaat digitaal!

:Activiteiten

BELvue gaat digitaal!

1426896 1024

Gratis

Ontdek hieronder ons volledig gedigitaliseerd aanbod van rondleidingen, spelletjes en activiteiten, die u altijd en overal kan volgen!

*360° interactief online bezoek: bezichtig het BELvue museum 24/7 met de virtuele rondleiding! Ontdek België en zijn verschillende facetten dankzij een interactief 360° online bezoek. Doorwandel virtueel het prachtige 18e-eeuwse gebouw en beleef je bezoek alsof je er werkelijk bent.

*Digitale educatieve tools: ben je op zoek naar een extra aanvulling voor je lessen? Het BELvue stelt alles in het werk om leerkrachten in hun takenpakket te ondersteunen en biedt verschillende kant-en-klare (digitale) tools aan die de betrokkenheid van leerlingen versterken.

*Permanente collectie van het BELvue: ontdek de verschillende voorwerpen uit de objectengallerij via een online audiogids en geniet van het volledige parcours op een digitale manier. De audiogids is beschikbaar in DE-EN-FR-NL.

*ErfgoedApp: ontdek het BELvue museum op een interactieve en spannende manier met de ErfgoedApp. Leer heel wat bij met historische filmpjes over de Belgische sites en hun betekenis of neem deel aan het educatief spelletje Op weg met Zeno”. Download de app vandaag nog op je smartphone of gebruik de IPad van het museum.

*Mimi & Momo: print de inkleurplaat van Mimi & Momo” uit en laat de creatieveling in jezelf helemaal los!

*#BELvuemuseumathome: help ons met de verrijking van de museumcollectie! Ga op zoek naar een Belgisch object in uw huis en deel de foto met ons op sociale media onder de hashtag #BELvuemuseumathome.

*Geniet van heerlijke Belgische muziek: luister naar de beste jazz- en hip-hopartiesten, ontdek de internationale selectie van de 2 (t)huizen, 1 museumgids of dans erop los met verschillende liedjes van Belgische artiesten. U vindt hier ook alle titels die u in de museumzalen kunt horen.

*Wees creatief met uw kinderen: hebben uw kinderen het educatief spelletjes van Mimi & Momo” bij BELvue al geprobeerd? Op onze website vindt u een kleurboek om vertrouwd te geraken met de personages! Daarbovenop, vindt u ook andere werken van Belgische illustratoren die uw kinderen kunnen inkleuren. Tot slot, is er ook een memory (online of printbaar) met objecten uit het museum om je geheugen te oefenen!

*Carnaval door België: Wordt een echte Carnaval-kenner met het gloednieuwe activiteitenboekje Confetti en tradities” van het BELvue museum voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar! Print het boekje af en breng Carnaval helemaal tot bij jouw thuis. Ontdek verschillende carnavalstradities van Belgische steden vanuit je luie zetel. Let wel op, het boekje is enkel beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Daarbovenop, kan je ook genieten van onze afspeellijst op YouTube, gevuld met tutorials, muziek en leuke weetjes. 

Afgeronde tentoonstellingen :

*Comès. Over Schaduw en Stilte: Je kan ook een virtueel bezoek brengen aan de afgeronde tijdelijke tentoonstelling.

*Koffiestories. Een boon voor koffie-erfgoed:een volledig gedigitaliseerde tentoonstelling waar u alles te weten komt over de geschiedenis van koffie, van boon tot kopje! Let op: de website is in het Nederlands, maar de online tentoonstelling is zowel in het Frans als in het Nederlands beschikbaar.