Rondleiding 2 (t)huizen: 1 museum | BELvue
Activiteit

Rondleiding 2 (t)huizen: 1 museum

Individuele bezoekers Kids
  • Individuele bezoekers
  • Volwassene
  • Senioren
  • Familie/Famille
  • Kids
  • Tieners

Ontdek het BELvue museum via een rondleiding door een nieuwe Brusselaar! Elke maand neemt een andere gids je mee langs de zalen en thema’s van het museum over België, en linkt deze aan zijn/haar persoonlijk verhaal.

Zondag 12 januari om 15u met Leila

Leila werkte tijdens de Koude Oorlog als radio-editor en leerkracht in Georgië, dat toen deel uitmaakte van de Sovjet Unie. Ze leefde daar in een religieuze minderheidsgroep van Yezidi en vertelt hoe het einde van het communistisch klimaat haar levenssituatie veranderde. Ze leidt jullie rond doorheen de zalen van democratie, migratie, pluralisme en taal.

Zondag 16 februari om 15u met Saad

Saad komt uit Syrië. Hij vertelt over de weg die hij zelf afgelegd heeft van Syrië naar België. Hij leidt jullie rond doorheen de zalen van democratie, migratie, pluralisme en taal.

Zaterdag 28 maart om 15u met Aïssatou - GEANNULEERD

Aïssatou is opgegroeid in Guinée, waar ze internationale relaties studeerde. Haar interesse voor geschiedenis en democratie deelt ze graag met jullie in het BELvue museum. Zij leidt jullie rond doorheen de zalen van democratie, solidariteit, pluralisme en taal.

Zondag 26 april (Erfgoeddag) om 15u en 16u30 met Ikram - GEANNULEERD

Ikram komt uit Molenbeek. Ze werkt in Brussel als leerkracht Islam en geschiedenis. In het museum gidst zij jullie doorheen de geschiedenis van België en Marokko. Hiervoor heeft ze de zalen democratie, taal en pluralisme uitgekozen.

 

Het begeleid bezoek werd gerealiseerd in het kader van het project “2(t)huizen, één gids”. Dit project van FMDO, ism Erfgoedcel Brussel, AlterBrussels, Agentschap voor integratie en inburgering en het BELvue museum, streeft ernaar om een beter inzicht te geven in de levensloop van nieuwe Brusselaars en hun persoonlijke geschiedenis. Bezoekers kunnen op deze manier de verhalen van nieuw- en oudkomers leren kennen, en dit op een informele en ontspannende manier.

Meer info over het project op www.fmdo.be