Erfgoeddag | BELvue
Activiteit

Erfgoeddag

Individuele bezoekers Kids
  • Individuele bezoekers
  • Volwassene
  • Familie/Famille
  • Kids

Zondag 23 april 2017 is het weer Erfgoeddag met als thema “Zorg”. En het BELvue doet mee samen met Vluchtelingenwerk Vlaanderen, FMDO, Bon-Agentschap Integratie en Inburgering  en AMVB (Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel)!

Met het BE.LAND project van Vluchtelingenwerk Vlaanderen ontdek je hoe vluchtelingen sinds de jaren 50 werden opgevangen in Brussel en Vlaanderen. Welke organisaties waren verantwoordelijk voor de opvang? Hoe ervoeren mensen op de vlucht het onthaal? Hoe probeerden vrijwilligers hun steentje bij te dragen? Vluchtelingenwerk Vlaanderen interviewde tal van getuigen en groef in de geschiedenis van opvangorganisaties.

Op Erfgoeddag kan je er ook in gesprek gaan met mensen die naar België zijn gevlucht.

Hiernaast worden ook vele andere activiteiten georganiseerd in het teken van Erfgoeddag!

Variétémuziek, een charmante acteur en een toneelgordijn dat omhoog rolt. Maak het u gemakkelijk in uw zetel en ja het spektakel Luizengang in oorlogstijd begint. De Rederijkersgroep De Noordstar speelt speciaal voor jou fragmenten uit dit stuk van Frits van Vaerewijck. Dompel je samen met ons onder in de sfeer van het variététheater van de Brusselse Folies de Bergères en herontdek de zorg voor deze rijke AMVB collectie en het thema vluchtelingen. Kom gerust eens langs om te genieten van deze mooie acteertalenten en een korte toelichting over deze collectiestukken. Daarna kan u rustig het script bekijken.

Kinderen zijn ook zeker welkom! Met het spel-parcours "Migra...wat?" zoeken ze zelf informatie in het museum en leren zo op een amusante manier over de migratiegeschienis in België en over de diversiteit van onze actuele maatschappij. Meer info over het parcours Migra...wat

 

Programma:

  • 10u-18u: BE.LAND project, dialoogmoment met vluchtelingen – doorlopend
  • 10u-18u: vaste tentoonstelling van het BELvue over België en zijn geschiedenis – doorlopend.
  • 11u-11u30: Theatervoorstelling AMVB Luizengang in oorlogstijd
Praktische Info

Op zondag 23 april 2017 van 10.00u tot 18u
Prijs: gratis toegang tot de expo. Alle andere activiteiten zijn ook gratis.