Brussels Poetry Fest | BELvue
Activiteit

Brussels Poetry Fest

Individuele bezoekers
  • Individuele bezoekers
  • Volwassene

Op zondag 10 september ontvangt het BELvue de crème de la crème van de Belgische en internationale poëziescene. Inspiratie voor deze 4de editie van het Brussels Poetry Fest is het werk van René Magritte en zijn La Trahison des Images. Performances, verzoekpoëzie, presentaties van artiesten… Laat je verrassen door poëtische interventies tijdens je bezoek aan het museum over België en zijn geschiedenis!

 

PROGRAMMA

Maintenant Tea - Poëzie-installaties en -performances

14:00 - 17:00 : Poetry on Demand

Met Akim AJ Willems (BE), Irene Siekman (NL), Akkad, le Gardien du Monde Perdu (BE-MA), Marja Unt (EE), Rauno Alliksaar (EE), Ignacio Perini (AR)... 

Festivaldichters zitten in BELvue (ook in het Coudenbergpaleis!) en schrijven op verzoek gedichten voor bezoekers. Elk werk is uniek. Geef hen inspiratie en de compositie is voor jou.

14:00 : Tour de Belgique

Door Laurence Vielle (BE-CH) en Els Moors (BE) 14:00 

Eerste resultaten van het road-poetry project van de Dichter des Vaderlands in het Nederlands en Frans

14:30 - 17:30: Three Rooms Press stelt Maintenant 11 voor

Met Kat Georges (US), Peter Carlaftes (US), Jaan Malin (EE), Faithfull (CM), David Ishaya Osu (NG), Iulia Militaru (RO), Sophie Malleret (FR-US), Luc Fierens (BE) e.a.

De New Yorkse uitgevers en performers Kat Georges & Peter Carlaftes stellen artiesten voor die werden opgenomen in het internationaal dada-kunst en -poëzietijdschrift Maintenant 11 aan het Belgische publiek.

Performances vinden ook plaats in het Coudenbergpaleis (ingang via het BELvue).

Bekijk hier het volledige programma van het Brussels Poetry Fest!

 

Brussels Poetry Fest is een niche festival, volledig gewijd aan de hedendaagse avant-garde, dat de dialoog aangaat met de mainstream.

Van 8 tot 10 september experimenteren dichters in het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht, GC Essegem, Openbare Bibliotheek Jette, centre culturel de Jette, Musée René Magrittemuseum Jette, Café Boerkes, in de Jetse publieke ruimte en op een treintje, Het Goudblommeke van Papier, BELvue museum, het Coudenbergpaleis en op het web.

Een project van be.poetic vzw.

Praktische Info
  • Zondag 10 september tussen 14u en 17u
  • Prijs: €10 (incl. ticket voor het BELvue museum en de Coudenberg + toegang tot de hele programmatie van de zondag)
  • Pass Festival (4 dagen): €30 – Meer info