BELvue op wieltjes | BELvue
Activiteit

BELvue op wieltjes

Scholen Groepen
 • Scholen
 • Groepen

Het BELvue museum dat tot bij jou komt.  

Het project "BELvue box" wordt “BELvue op wieltjes” en is binnenkort opnieuw beschikbaar! 


BELvue op wieltjes bestaat uit vier koffers gevuld met historische en hedendaagse objecten om in groep rond te werken. Elk object zorgt voor gesprekstof of roept herinneringen op. Ieder object inspireert en brengt mensen samen aan de hand van diverse verhalen. De koffers hebben als doel om mensen dichter bij elkaar te brengen door te luisteren naar elkaar, te delen met elkaar, te leren van elkaar… Iedere koffer heeft een eigen thema en doelgroep:

 • “Eerder vintage, modern of retro?”: een koffer met een intergenerationele inhoud die gesprekken aanmoedigt tussen jong en oud, buiten de schoolcontext. Deze koffer is gericht op personen van 7 tot 99 jaar, families, woon- en zorgcentra, jongerencentra, jeugdbewegingen...
   
 • “België voor beginners”: een koffer die voor nieuwe Belgen kan dienen als vertrekpunt om meerdere Belgische klassiekers, favorieten en uitvindingen te ontdekken. Deze koffer is ook gericht op anderstaligen die Frans (FLE) of Nederlands (NT2) leren.
   
 • "Verhalen van hier en van ver”: een geschikte koffer voor scholen die het thema ‘migratie’ willen ontdekken aan de hand van diverse verhalen over mensen met een migratieachtergrond. Deze koffer is gericht op klassen van het 5de leerjaar tot en met het 2de middelbaar.
   
 • “Tijdscapsule”: een capsule die gebaseerd is op het concept van een herinneringsdoos en die senioren terug meeneemt in de tijd met behulp van alledaagse voorwerpen uit het verleden. Deze voorwerpen verwijzen onder meer naar vrije tijd, gezelschapsspelen, sport en muziek. De koffer is gericht op senioren, rusthuizen, woon- en zorgcentra, dagcentra,...
Praktische Info

Geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar [email protected] en vermeld welke koffer je wenst gratis, het aantal deelnemers, het adres en je beschikbare dagen/momenten.