Schoolbezoek met gids | BELvue
Activiteit

Schoolbezoek met gids

Scholen
  • Scholen
  1. Klassiek bezoek met gids  
    Begeleide bezoeken worden aangeboden in samenwerking met gidsenorganisaties die het museum zeer goed kennen. Elke vereniging heeft zijn eigen stijl en specialiteiten. U kiest de organisatie die het beste bij uw groep past. U kunt ook zelf een gids kiezen. U kunt de gidsorganisatie van uw keuze selecteren via de pagina “bezoek met gids”. 
     
  2. Speelse rondleidingen met gids voor de basisschool 
    In samenwerking met onze partners Arkadia en Korei hebben wij leuke en thematische rondleidingen voor kinderen van de basisschool ontwikkeld. Gedaan met leerlingen die zich vervelen in het museum! Tijdens deze leuke rondleidingen zijn leerlingen dé acteurs·rices van het bezoek. Een professionele gids neemt hen mee op een rondleiding door het museum aan de hand van opdrachten en rollenspelen. 

Op ontdekking op de zolder van opa Fernand

Aan de hand van voorwerpen uit de zolder van opa Fernand ontdekken leerlingen het België van vroeger en van vandaag. Bij elk thema hoort een spel, een raadsel of een opdracht. Aan het eind van het bezoek spelen ze een miniquiz. "Op ontdekking op de zolder van opa Fernand " is het voorgestelde bezoek voor leerlingen van het 1ste, 2de et 3de leerjaar lager onderwijs.

België kennen als z’n broekzak: stemmen en vluchten!

Samen met een gids gaan kinderen op een speelse en interactieve zoektocht door België en zijn geschiedenis. Het bezoek is aangepast volgens de doelen en eindtermen van elk leerjaar. “Stemmen en vluchten!” is het voorgestelde bezoek voor leerlingen van het 4e leerjaar lager onderwijs.

In een democratie bepalen de inwoners van een land zelf wat er in hun land gebeurt. Samen gaan we op zoek naar de betekenis van het woordje “democratie”. En wie van jullie ontdekt de overeenkomsten en de verschillen tussen: ‘Ik vertrek’ en ‘Zij vertrokken’? Spelenderwijs maken we kennis met democratie, migratie en immigratie.

België kennen als z’n broekzak: Ben je wel als je wel vaart?

Samen met een gids gaan kinderen op een speelse en interactieve zoektocht door België en zijn geschiedenis. Het bezoek is aangepast volgens de doelen en eindtermen van elk leerjaar. “Ben je wel als je wel vaart?” is het voorgestelde bezoek voor leerlingen van het 5e leerjaar lager onderwijs.

Welvaart is wat kunnen we kopen van ons geld. Wie heeft ooit al gehoord over moedertje België is een verzorgingsstaat? In deze ontdekkingstocht gaan we dieper in op de betekenis van welvaart en solidariteit.

België kennen als z’n broekzak: “Groot worden”

Samen met een gids gaan kinderen op een speelse en interactieve zoektocht door België en zijn geschiedenis. Het bezoek is aangepast volgens de doelen en eindtermen van elk leerjaar. “Groot worden” is het voorgestelde bezoek voor leerlingen van het 6e leerjaar lager onderwijs.

Wat denk jij: zijn verschillende meningen belangrijk? En wat zou je doen je als je sommige dingen niet alleen kunt oplossen in België? Een interactieve zoektocht naar de waarde van het pluralisme en van Europa.