Live jazz in het museum | BELvue
Activiteit

Live jazz in het museum

Ter gelegenheid van de International Jazz Day, opent het BELvue museum zijn deuren voor jazz!

In samenwerking met Les lundis d'Hortense laten vijf brusselse musea originele duo’s spelen in het uitzonderlijk kader van hun zalen. De gelegenheid om de stad en zijn musea op een muzikale manier te ontdekken !

15:00 > 15:45
PIERRE DE SURGÈRES / TOM BOURGEOIS
Duo claviers/saxofoon

Pierre de Surgères, aanvankelijk een autodidacte muzikant, studeerde journalistiek en filosofie vooraleer lessen te volgen bij Diederik Wissels, Nathalie Loriers en Kris Defoort op het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daarnaast kon hij zijn speeltechniek verrijken en verdiepen dankzij verschillende master class en een verblijf in New York in 2008. In de loop van zijn carrière maakte hij deel uit van verschillende hedendaagse jazzprojecten en schreef hij filmmuziek. Vandaag richt hij zich vooral op zijn trio.
 
Tom Bourgeois, afkomstig uit Lyon, studeerde af aan het Franstalige Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daar leerde hij jazzsaxofoon maar ook compositie en arrangement, disciplines die hem aanspoorden om een taal te ontwikkelen tussen moderne jazz en hedendaagse muziek. Met een voorkeur voor de kruising van disciplines, speelt en schrijft Tom voor projecten met zeer verschillende stijlen (jazz, chanson, experimenteel, bigband) en componeert hij regelmatig filmmuziek, theatermuziek en bundels voor solo piano.

Praktische Info
  • Dinsdag 30 april van 15u tot 15u45
  • Gratis
  • Reserveren aangeraden via Les lundis d'Hortense - [email protected] - + 32 2 219 58 51