Feest@BELvue | BELvue
Activiteit

[email protected]

Aanstaande 8 november zal het BELvue museum de deuren van zijn permanente tentoonstelling over de Belgische geschiedenis sluiten om vervolgens  totaal vernieuwd te worden. Een heel nieuw parcours zal ingewijd worden op 21 juli 2016. Bij die gelegenheid, stelt het BELvue tijdens een weekend een heleboel activiteiten voor waarvoor kinderen en volwassenen worden uitgenodigd!

De BELvue Bende heeft verhuisdoosjes verstopt in het centrum van Brussel. Wie een doosje terugbrengt naar het BELvue tijdens het sluitingsweekend van 7 en 8 november, krijgt een gratis drankje. Om de doosjes te vinden, zal u de kaart moeten raadplegen. Deze kaart geeft namelijk weer waar de doosjes verstopt zijn.

Op zaterdag 7 en zondag 8 november zal het BELvue feest vieren! Op het programma: ontvangst met muziek en trompetgeschal door de BELvue Bende. Op zaterdag 7 zal het publiek in enkele zalen van het museum kunnen genieten van akoestische concerten van jonge veelbelovende artiesten uit België.

De shop van het museum zal een uitgebreide keuze aan Belgische artikelen en boeken aan spotprijzen verkopen. Bovendien zullen de bezoekers de kans krijgen om sommige reproducties van prachtige documenten uit de scenografie aan te kopen. Tijdens dit uitzonderlijke weekend zal elke bezoeker een verrassend cadeautje ontvangen waarmee hij/zij zal kunnen terugkomen om het BELvue gratis te bezoeken na de opening van het nieuwe parcours op 21 juli 2016. Bovendien zijn alle voorgestelde activiteiten gratis!

Programma [email protected]:

  • Ontvangst door een fanfare
  • Verhuisact en ontmoeting met de BELvue Bende
  • Concerten van akoestische muziek in de zalen van de tentoonstelling van 16u tot 22u
  • Artikelen van de shop aan spotprijzen
  • Verkoop van reproducties van documenten uit de scenografie. Download hier de catalogus van de stukken die te koop zijn.

Praktische info:

Data en uren: zaterdag 7/11 van 10u tot 22u en zondag 8/11 van 10u tot 18u

Plaats: BELvue museum

Paleizenplein, 7 – 1000 Brussel

Prijs: alle activiteiten zijn gratis