BELvue digitaal | BELvue
Activiteit

BELvue digitaal

Individuele bezoekers Kids
 • Individuele bezoekers
 • Kids

Ontdek hieronder ons volledig gedigitaliseerd aanbod van rondleidingen, activiteiten en educatieve spelletjes die u altijd en overal kan volgen! 

Digitale bezoeken

 • Permanente collectie van het BELvue: ontdek de verschillende voorwerpen uit de objectengallerij via een online audiogids en geniet van het volledige parcours op een digitale manier. De audiogids is beschikbaar in DE-EN-FR-NL.
   
 • Comès. Van Schaduw en Stilte: een tijdelijke tentoonstelling van de legendarische Belgische stiptekenaar, Didier Comès, die u meeneemt met behulp van een online audiogids. Beschikbaar in DE-EN-FR-NL. Ontdek de tijdelijke tentoonstelling ook via een virtueel bezoek
   
 • Koffiestories. Een boon voor koffie-erfgoed: een volledig gedigitaliseerde tentoonstelling waar u alles te weten komt over de geschiedenis van koffie, van boon tot kopje! Let op: de website is in het Nederlands. 

Digitale educatieve activiteiten

 • RECHT-vaardig: een doeltreffende workshop die je zelfstandig in de klas kan realiseren zonder onze hulp. Woon een ficitef proces bij met behulp van een video en ervaar de rechtbank alsof jullie er werkelijk aanwezig zijn. Laat vervolgens je leerlingen in de huid kruipen van alle verschillende partijen via een rollenspel. Nu is het aan julie! Download uw handleiding hier. Voor meer informatie kan je hier terecht. 
   
 • Ik zie, ik zie... waar jij naar kijkt!: een workshop die je zowel via online afstandsonderwijs als in de klas met jouw leerlingen kan doen. In deze workshop leren leerlingen grondiger te kijken en beelden te lezen door zowel naar de inhoud als naar de compositie te kijken. Eveneens gaan ze zelf aan de slag en ontwikkelen een krantenpagina met beeld en tekst die elkaar versterken. De handleiding en alle benodigde documenten zijn verkrijgbaar via een mail naar [email protected]. Voor meer informatie kan je hier terecht. 
   
 • Democracity: via een inleefspel vormen leerlingen een politieke partij en stellen ze vervolgens hun programma op. Doorheen het spel vormen de leerlingen een stad door verschillende discussies te voeren met elkaar en rekening te houden met de realiteit. Het educatief spel kan gespeeld worden met minimum 12 en maximum 28 spelers. Kies tussen een online workshop via zoom of koop de speeldoos van Democracity voor in de klas! Voor meer informatie kan je hier terecht. 
   
 • EDUbox: dankzij een samenwerking tussen de VRT, de FSMA, de Nationale bank en het BELvue konden wij een digitaal educatief media format op poten zetten: EDUbox. Er zijn twee versies van de EDUbox, elk met een verschillend thema, maar beide dozen vullen elkaar aan. De ene doos kijkt naar “geld en ik” en de andere naar “geld in de wereld”. Het voornaamste doel van de EDUbox is om de financiële educatie van jongeren te bevorderen.Voor meer informatie kan je hier terecht. 

Digitale spelletjes

 • #BELvuemuseumathome: help ons met de verrijking van de museumcollectie! Ga op zoek naar een Belgisch object in uw huis en deel de foto met ons op sociale media onder de hashtag #BELvuemuseumathome.
   
 • Geniet van heerlijke Belgische muziek: luister naar de beste jazz- en hip-hopartiesten, of ontdek de internationale selectie van de 2 (t)huizen, 1 museumgids. U vindt hier ook alle titels die u in de museumzalen kunt horen.
   
 • Wees creatief met uw kinderen: hebben uw kinderen het educatieve spelletje "Mimi & Momo" in het BELvue al geprobeerd? Op onze website vindt u een inkleurprent om vertrouwd te geraken met de personages! Daarbovenop, vindt u ook andere werken van Belgische illustratoren die uw kinderen kunnen inkleuren. Tot slot, is er ook een memory (online of printbaar) met objecten uit het museum om je geheugen te oefenen!
   
 • Carnaval door België - Confetti en tradities: word een echte Carnaval-kenner met het gloednieuwe activiteitenboekje van het BELvue museum voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar! Print het boekje af en breng Carnaval helemaal tot bij jouw thuis. Ontdek verschillende carnavalstradities van Belgische steden vanuit je luie zetel. Download jouw boekje hier
   
 • Carnaval playlist: Luister naar onze Carnaval-afspeellijst met geweldige liedjes, tutorials en leuke tips, op ons YouTube-kanaal.
   
 • Versier jouw feesttafel: versier de feesttafel-en zaal samen met uw familie, terwijl u de verschillende eindejaarstradities leert kennen.