:Activiteiten

60+ Dag

Banner senior day

29/09/22

€ 20

De hele dag

BELvue museum & Coudenbergpaleis

Alle activiteiten en workshops waaraan u deel wenst te nemen moeten op voorhand gereserveerd worden.

Reserveren kan via de formulier. Heeft u moeilijkheden om te reserveren, contacteer ons dan via e-mail op [email protected] (Clémence Braem) of per telefoon op 02/517.06.25.

Toen het BELvue en de Coudenberg bruisten van muziek en verhalen

Op 29 september 2022 zetten het BELvue museum en het Coudenbergpaleis de 60-plussers in de kijker met een dag vol activiteiten en een uitzonderlijk programma.

Deze eerste editie van de 60+ dag wil een divers programma aanbieden, die de bezoekers de mogelijkheid geeft om de 2 musea te ontdekken via rondleidingen, verhalen, dans- en zangworkshops, conferentie-concerten en zelfs een T‑dansant! Het is dé gelegenheid om het BELvue en de Coudenberg op uw eigen tempo en door verschillende activiteiten te (her)ontdekken.

Heb je zin om te bewegen en actief te zijn? Dan is de workshop Waalse en Vlaamse volksdans iets voor jou! Eerder op zoek naar een rustiger bezoek? Kom het werk van de kantwerksters van het Rood Klooster bewonderen. Een vrij bezoek aan het BELvue en de Coudenberg, zonder deel te nemen aan een activiteit en alleen van een lunch te genieten, is ook zeker mogelijk.

Toegankelijkheid

Het is voor ons belangrijk dat iedereen die wil aan deze dag kan deelnemen. Toegankelijkheid is dus van groot belang voor ons: er zullen draagbare stoelen ter beschikking gesteld worden en het personeel zal voor een leuke sfeer en ideale bezoekomstandigheden zorgen. Het BELvue is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar de Coudenberg is slechts gedeeltelijk toegankelijk (de Aula Magna en het bovenste deel van de Isabellastraat zijn niet toegankelijk).

Programma 10u - 17u30

Lunch

Prijs

De prijs voor de 60+ dag is €20 per persoon, op de dag zelf en ter plaatse te betalen. Hiermee heb je toegang tot beide musea en tot het programma van de ganse dag. Voor diegenen die tijdens de middag in het BELvue willen eten bieden we een lunch aan (een schotel, een drankje en een dessert). De prijs van de lunch is €15 per persoon, boven op de prijs van het ingangticket.

Inschrijvingen

Alle activiteiten en workshops waaraan u deel wenst te nemen moeten op voorhand gereserveerd worden. Reserveren kan via de website www.belvue.be. Heeft u moeilijkheden om te reserveren, contacteer ons dan via e-mail op [email protected] (Clémence Braem) of per telefoon op 02/517.06.25.

Adres

Paleizenplein 7

1000 Brussel

+32 (0)2 500 45 54

www.belvue.be

www.coudenberg.brussels

Reservatie

Contact

In geval van onvoorziene omstandigheden op de dag zelf.

Als u in een groep boekt.


Programma

Conferentie-concert “Adolphe Sax en de grote jazzsaxofonisten in België”
Workshops Waalse en Vlaamse volksdans
Verhalentocht – door Philippe Baudot et Don Fabulist
Demonstratie kantklossen
Begeleid bezoek – “België is plezanter als je zingt”
Workshop liedjes in het Brusseleirs
T-dansant

Lunch

Vermeld hier als u een ander soort dieet volgt.


Vermeld hier als u specifieke uitrusting nodig heeft om de dag in de best mogelijke omstandigheden door te brengen.

Wij gebruiken en bewaren uw gegevens om uw verzoek te verwerken. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring.